Rozhovor s útočníkem letňanského "áčka"
pátek 09. března 2018

Chybělo málo, ale nebylo to o jednom zápasu, ví Kadaně

Je jedním z mála, kteří toho ze současného týmu odehráli za Letce hodně už v minulých sezonách. Ladislav Kadaně léta válel v Pražském přeboru a letos si připsal premiéru ve II. lize. V nově složeném týmu fungoval nejen jako hráč, ale i jako spojka mezi kabinou a trenéry. Přesto to pro něho byla náročná sezona. Často zápolil se zraněními a navíc se Letcům nepovedlo vybojovat vysněné play-off.

Play-off nakonec nevyšlo, i když bylo velmi blízko. Co chybělo?
Poslední zápas jsme odehráli se Sokolovem. Škoda tam byla ale toho Dvora, kdy jsme neudrželi vedení 2:1. Inkasovali jsme deset vteřin před koncem. Čekali jsme deset dní na to, než se rozhodne o tom, kdo postoupí. Moc se nás nescházelo na tréninku. Nikdo nevěděl, co bude. Když jsme sledovali výsledky, bylo to čím dál horší. Bylo to všelijaký.

Bylo těch deset vteřin rozhodujících?
Měli bychom dva body navíc. Oni by měli o dva body míň, takže teď by to stačilo. Ale těžko říct. Klidně Řisuty mohly ještě něco vyhrát a být před námi. Těch vyrovnaných zápasů, kterých jsme na konci prohráli, ale bylo víc. Nechci proto tvrdit, že to bylo o tomhle jednom. Sezona je dlouhá a o jednom zápase to prostě není.

Přesto to i po prohře ve Dvoře Králové vypadalo nadějně. Spanilá jízda Bíliny v závěru však utla všechny naděje. Překvapilo vás to?
Bílina se zvedla. To poslední utkání u nás bylo hodně těžké. Oni hrají důrazný hokej, je nepříjemný pro soupeře. Vyhráli v Jablonci, těžko říct, co tam bylo. Když se ale podíváme na play-off, tak tam hrají taky dobře. Jablonec má s nimi v osmifinále problémy. Formu mají, asi se dali dohromady na konci základní části.

Naopak u Letců došlo na konci základní části ke změně trenéra. Jak kabina vnímala odchod Aleše Tottera?
Přišlo to rychle, dostal nabídku do Polska, vzal to a šlo se dál. Nějak jsme to neřešili. Je fakt, že nás ke konci sezony bylo málo. Mančaft se nám trošku rozpadl. 

Byl to šok?
Samozřejmě, je to změna. Pan Seidl ze tří zápasů jeden vyhrál, jeden prohrál v prodloužení, takže nějaký impuls tam určitě byl. Na druhou stranu to stejně nepomohlo. Do play-off jsme se nedostali.

Změnilo se něco na vaší hře po jeho příchodu?
Během jednoho týdne se to nedá nijak měnit. Řekli jsme si, co jsme hráli před tím a snažili jsme se to nějak přizpůsobit. Něco nového tam pan Seidl určitě měl, ale nebylo to nic zásadního.

Jak jste se cítil při své premiéře ve II. lize? Byl to velký rozdíl?
Samozřejmě skok tam je. Víc se trénuje, to je určitě hlavní rozdíl. Týmy jsou v lepší kondici. Já si to zahrál, byl jsem spokojený, ale přibržďovala mě zranění. Padesát procent zápasů jsem odehrál s nějakým problémem, furt jsem se s něčím léčil. Pro mě tedy sezona nedopadla nijak pozitivně.

Byl jste jedním z mála hráčů, kteří působili u "áčka" i v minulých letech. V čem se ten tým lišil?
O tom se mi těžko mluví. Ty kluky z minulých sezon jsem znal dlouho, působili jsme spolu i v juniorce. Tam to bylo o něčem jiném. Na druhou stranu i v tomhle novém mančaftu se za ten rok udělala dobrá parta a šlapalo to. Nebylo to vůbec špatné.

Vidíte budoucnost tohoto týmu pozitivně?
Když tu kluci zůstanou, mohlo by se play-off příští rok udělat. Ale uvidíme. Do konce března máme tréninky jen úterky a čtvrtky, že si jdeme zahrát. Tam se rozhodne, co bude dál.

A jak to s Vámi osobně vypadá v nadcházející sezoně?
To je ve hvězdách. Tenhle ročník mi moc nevyšel. Je to časově náročný a pro mě i psychicky. Jak tu dělám trenéra, mám víc tříd, tak 5-6 hodin na ledě denně je už dost. Proto si to ještě promyslím.




Čtěte také

Podcast hokej zblízka