"Áčko" nestačilo na první Sokolov
středa 21. února 2018

Kanonýr Hruška sestřelil Letce. Ti musejí čekat na pomoc

Závěrečný zápas základní části v Ice Areně s vedoucím týmem soutěže? To byla skvělá pozvánka na hokej. A souboj se Sokolovem to potvrdil. Vyrovnaný průběh rozhodla třetí třetina, ve které se Západočechům povedlo utéct a Letci už nebyli schopni reagovat. Po prohře 2:5 jim teď zbývá jen čekat na to, jak se povede Bílině a Řisutům v příštích kolech. Podle losu je ale stále velká šance na play-off.

Pražané totiž mají dvoubodový náskok na Bílinu a tři body na Řisuty. To není sice moc vzhledem k tomu, že oba rivalové mají před sebou ještě tři zápasy. Jenže Letcům se automaticky připíší tři body za kontumační výhru nad Slaným. A jak Bílina, tak i Řisuty mají papírově silnější soupeře.

Bitva se Sokolovem byla nicméně i tentokrát velmi napjatá. Letňany se ujaly vedení hned v první minutě, zanedlouho však bylo srovnáno. Podobný scénář se opakoval i v prostřední části. "Vyrovnané utkání. Kluci hráli obětavě a zodpovědně. Šance byly na obou stranách," hodnotil kouč Jiří Seidl.

Po druhé siréně se tak šlo do kabin za vyrovnaného stavu. A Letci chtěli plnit nastavenou taktiku i v poslední dvacetiminutovce. "Úkolem bylo držet je dost od brány a to se nám dlouho dařilo. Sokolov jsme nepouštěli do velkýho přečíslení," vyzdvihl letňanský trenér.

Rozhodujícím momentem utkání byla přesilovka Letců, která se paradoxně obrátila v jejich neprospěch. Extraligou protřelý David Hruška ujel po křídle a jako zkušený střelec se nemýlil. "To bylo klíčové. Hruška má velké zkušenosti z nejvyšší soutěže, které zúročil," uznal Seidl.

Byl to jeho druhý gól v zápase a Letce to na chvíli zarazilo. Když už se znovu nadechovali, Hruška udeřil potřetí. "Dostal tři šance a dal tři góly. On se před bránou nemýlí. V tý soutěži patří k nejlepším," ví Seidl.

Pátý gól do odkryté letňanské sítě v poslední minutě už prakticky nic neřešil. Pražané zůstali bez bodu a teď se budou muset spolehnout na pomoc od týmů z první poloviny tabulky.

"Určitě nás zpětně mrzí ta prohra ve Dvoře. Bohužel se to nepodařilo. Teď musíme čekat, jak se to bude vyvíjet. Moudřejší budeme už večer, až se dohraje tohle kolo," upozornil šéf letňanské střídačky.

Jeho svěřenci jsou i nadále pozitivní. V postup věří celé mužstvo, na němž je cítit obrovská chuť si sezonu prodloužit. "Kluci byli hodně namotivovaní. Je na nich vidět, že by neradi končili. To se mi líbí."

Pokud Letci do vyřazovacích bojů skutečně postoupí, budou z osmé pozice nejspíš čelit právě sokolovskému Baníku. "Museli bychom se více soustředit na toho Hrušku. Ale jemu se také nemusí povést každý zápas. Hrát se dá s každým, není to nemožné," uzavřel Seidl.

Teď nezbývá nic jiného než věřit, že letňanský hokej dosáhne dalšího milníku, který by tomuto mladému klubu za sympatické výkony nesmírně slušel.

42. kolo: HC Letci - Sokolov 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Saňa (Havlůj, Dyrynk), 23. Saňa (Havlůj, Dyrynk) – 4. Kuběna (Šik, Zadražil), 28. Hruška (Hohl), 51. Hruška (Kuběna, Zadražil), 58. Hruška, 59. Rohan (Přindiš, Harkabus).




Čtěte také

Podcast hokej zblízka