Letci nový rok zahájí proti Dvoru Králové
neděle 31. prosince 2017

"Áčko" Bílinu trojnásobně přestřílelo. Loučí se porážkou

Někdy dotáhnete zápas k vítězství, i když nejste lepší. A někdy naopak můžete bušit na soupeřovu bránu - a stejně ji "neotevřete". Ten druhý případ se stal letňanským mužům, kteří na konci roku prohráli 2:5 v Bílině. V rámci 29. kola II. národní ligy si tak připsali už pátou prohru z posledních šesti zápasů. A do nového roku půjdou s jasným předsevzetím - odčinit nezdary a vrátit se na vítěznou vlnu.

Přitom Letci svého severočeského soka jasně přestříleli v poměru 58:18. V konečné produktivitě byla ovšem lepší Bílina, která si v sobotu během dvou třetin vypracovala tříbrankový náskok.

Letňany ve třetí třetině jen stihly upravit na konečné skóre 2:5. Možná je to až příliš krutý výsledek...

"Naprosto jsme vyhořeli v koncovce a nepohlídali si klíčové momenty," řekl trenér Aleš Totter, který zápas nechtěl příliš rozebírat. "Škoda, že jsme rok zakončili porážkou. O to víc to budeme chtít v lednu napravit."

Za "A" mužstvo slavil svoji první trefu mladý obránce Ivan Lytvynov, poosmé v sezoně se trefil i útočník Dominik Volek. Dva vstřelené góly byly ale málo na to, aby Letci přivezli body.

V tabulce i nadále zůstávají sedmí, ovšem její spodní polovina se postupně vyrovnává. Devátá Bílina už se dotáhla na rozdíl dvou bodů a to má ještě zápas k dobru. Předposlední Řisuty už ztrácejí na Letňany pouhé čtyři.

Další veledůležitý zápas čeká pražský celek ve čtvrtek 4. ledna, kdy doma přivítají osmý Dvůr Králové nad Labem. Oba soupeře s dosud vyrovnanou vzájemnou bilancí dělí v tabulce jediný bod. 

Utkání začíná od 18.20 a vstupné je tradiční: 60 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti do 15 let a zdarma pro děti v domácím dresu. Podpora fanoušků bude rozhodně potřeba.

29. kolo: Bílina - HC Letci 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

30. kolo: HC Letci - Dvůr Králové n. L. (ve čtvrtek 4. 1. 2018 od 18.20)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka