Letci po Řisutech zakončí rok v Bílině
pátek 29. prosince 2017

Muži odmítli úprk konkurenci. Vánoční výkon, viděl kouč

Mohli učinit výrazný krok k postupu do play-off. Jenže tak snadná cesta do něj zatím nevede. Letňanští muži po desetidenní vánoční pauze prohráli 2:3 na ledě předposledních Řisut a i nadále budou čelit ataku svých pronásledovatelů. Ten další je vyzve už v sobotu. Předposlední den v letošním roce čeká sedmé Letce výjezd do deváté Bíliny, která na ně ztrácí pět bodů a má ještě jeden zápas k dobru.

Během listopadu rozjeli pětizápasovou sérii výher. Teď pro změnu Letňanští prohráli už čtvrté utkání z posledních pěti. Jenže zatímco v předchozích soubojích nebyli papírovými favority, nyní je tato role čeká.

"Áčko" na přelomu roku musí začít bodovat, chce-li na vyřazovací boje pomýšlet.

V Řisutech se na něm podepsala dlouhá pauza. A trenér Aleš Totter přiznává, že jeho týmu herní výpadek nesvědčí. "Je to podruhé za poslední měsíc, kdy jsme měli aspoň deset dní přestávku. My ale máme mladý tým, který spíš hrát potřebuje, než aby tak dlouho odpočíval."

Čtvrteční výkon označil za vánoční. Jinými slovy - ospalý. 

Přitom Letci otočili nepříznivý vývoj a díky gólům Tomáše Dyrynka a Jiřího Hozáka šli ve třetí třetině do těsného vedení. Jenže vzápětí ztratili zbytečně kotouč a nechali domácí vyrovnat. 

A pak? Pak už to bylo kdo s koho. 

Rozhodující gól však daly v 56. minutě Řisuty a poprvé v sezoně Totterovu družinu porazily.

"Chybělo nám takové to načasování. Hráli jsme pomalu, přizpůsobili jsme se soupeři, neměli jsme ideální pohyb," hodnotil kouč. "Vánoce se na nás bohužel podepsaly. Je to zasloužená porážka." 

Jiří Hozák, útočník vypůjčený na hostování z prvoligového Prostějova, si zatím plní normu vstřeleného gólu na zápas. Skóroval dosud v každém ze čtyř, do kterých nastoupil.

Prodlouží svoji střeleckou sérii i v Bílině? Bylo by to potřeba. Jenže Severočeši jsou obzvlášť na svém ledě nevyzpytatelní a Letci se o tom přesvědčili už na začátku října, kdy tam prohráli 3:7.

Letňanský trenér očekává od mužstva zlepšení. "Vidím trochu uspokojení v tom, že máme jistou záchranu. Nejsme tak hladoví, jako jsme byli dřív. Tohle v sobě musíme zase najít," burcuje.

Však se Letci s rokem, v němž se zrodil "A" tým pro II. národní ligu, nechtějí loučit bez úspěchu.

Sobotní bitva v Bílina začíná od 17.30.

28. kolo: Řisuty - HC Letci 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Kos (Babický, Kužel), 45. Rod (Kužel, Kos), 56. Krpata (Rod, Kos) - 34. Dyrynk (Volek, Švarc), 44. Hozák (Kadaně). Rozhodčí: Hlinka - Žídek, Goltsch.

29. kolo: Bílina - HC Letci (sobota 30. 12. od 17.30)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka