Letci podlehli Třinci a porazili Warrior Brno
pondělí 11. prosince 2017

Nastartují starší dorost povinné body? Už je čas vítězit

Pět bodů z pěti dosavadních zápasů. To je bilance staršího dorostu po vstupu do skupiny o udržení. Po páteční porážce s Třincem přivezl o dva dny později povinné vítězství z Brna, kde porazil 3:1 beznadějně poslední Warrior a ukončil tak sérii tří porážek v řadě. Letci mají v tabulce sedm bodů, ale zatím propastnou ztrátu na týmy před sebou. V cestě za záchranou je čeká ještě velmi náročná cesta.

Pohled na tabulku mluví za vše. Sedmibodové Letňany sice zvýšily náskok na brněnský Warrior, jenže od prvního týmu před sebou je dělí čtrnáct bodů. "Musíme udělat sérii vítězství, jinak nemáme šanci," tuší trenér Martin Rousek.

Co se třeba odrazit od nedělního zápasu? Pražský tým ho kontroloval, a byť poslední dvě minuty musel dohrát ve třech hráčích, soupeři dovolil vstřelit pouze jeden gól. 

Ten výkon nebyl vůbec špatný.

Třebaže bylo ze začátku znát, že proti sobě hrají dva poslední celky soutěže. "Ale po první rozhárané třetině jsme ve druhé přidali na pohybu a dostali se do nějakých šancí. Ve třetí jsem v dobrém výkonu pokračovali, i když bylo hodně vyloučení," hodnotil Rousek.

Ještě zpět k pátečnímu střetnutí s Třincem: ani v něm Letci nehráli vůbec špatně, jenže s favoritem vydrželi držet dech dvě třetiny. V té třetí pak v rozmezí dvou minut třikrát inkasovali. A bylo po nadějích.

"Takových zápasů jsme v sezoně sehráli už hodně," připomíná Rousek. "Vždycky vydržíme do půlky, pak dostaneme dva góly a každý to chce nějak strhnout a zachránit. Jenže místo toho hráči propadají a vymýšlejí věci, na které momentálně nemají."

Snahu o záchranu nyní komplikuje fakt, že pravidelně bojují i největší konkurenti Letňan. 

S jedním z nich se následující neděli utkají v Chomutově. Úterní zápas se Žďárem nad Sázavou je odložen na 17. ledna, ale do Ice Areny přijede už v pátek Havířov. Živit naději vyhnout se sestupu = i tento týden za každou cenu bodovat. 

Ve skupině se hraje ještě 28 kol, pořádná porce zápasů. A v Letňanech zbraně neskládají. "V téhle skupině jsou všichni soupeři hratelní, my se určitě nevzdáváme. Ale potřebujeme vyhrávat - to znamená přestat dělal zásadní chyby a hlavně střílet góly."

Třeba poslední vítězství mužstvo také nakopne. Stejně jako v to doufají trenéři v mladším dorostu. 

HC Letci - Třinec 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 14. Hlinka (Štěpánek, Slavík), 50. Srbek (Janča, Vojinovič) - 10. Havránek (Plandor, Michálek), 11. Havránek (Matěj, Geidl), 33. Indrst (Macháček), 48. Geidl (Radzienciak, Havránek), 49. Indrst (Michálek), 50. Krč (Plandor, Indrst). Rozhodčí: Demuth - Hradil, Zháňal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 60.

Warrior Brno - HC Letci 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Frimel (Hubáček) - 27. Kyclt (Srbek), 40. Slavík (Nárovec), 50. Janiurek (Štěpánek). Rozhodčí: Skopal - Nechvátal, Reich. Vyloučení: 8:9 + Janiurek (Let.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 34. Střely na branku: 33:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka