"Áčko" se po výhře ve Dvoře těší na Sokolov
neděle 19. listopadu 2017

Třetí výhra v řadě! A nejlepší třetina sezony, chválí kouč

V tak komfortní situaci se letňanský "A" tým letos ještě neocitl. V 19. kole na ledě Dvora Králové nad Labem totiž vyhrál 5:2 a připsal si tak třetí vítězství v řadě. Druholigového nováčka to vyneslo právě před svého souseda v tabulce, s 19 body jsou Letci už na pozici zaručující postup do play-off. Ve středu je čeká velmi těžký úkol na ledě silného Sokolova. Mužstvo ale získává stále větší sebedůvěru.

Zatímco minulé úterý těsnou výhru nad Bílinou doslova vydřeli, v sobotu přivezli zcela zasloužený triumf. "Možná nám to paradoxně pomohlo, že jsme i přes špatný výkon dokázali vyhrát," vrátil se kouč Aleš Totter k předchozímu kolu.

V tom posledním naopak viděl sebevědomý tým, ze kterého sršela herní pohoda. "Sešlo se nám snad úplně všechno. Otočili jsme stav, dávali jsme góly z různých herních situací. Výkon odpovídal výsledku." 

Letci si v soutěži připsali už šestý triumf a dostali se na vítěznou vlnu. Rodosu Dvůr Králové oplatili domácí porážku 4:7 z října.  V tabulce se tak odpíchli ode dna a pomaloučku v ní stoupají. 

Pravda, zatím mají odehráno nejvíce zápasů, ale "získáváme jistotu," tvrdí Totter. "Ovšem pozor. Stejně jako když jsme nepanikařili v době, kdy jsme prohrávali, nebudeme teď létat v oblacích, když jsme třikrát vyhráli," tlumí euforii.

Tabulka je totiž nesmírně vyrovnaná.

Stačí mít slabší chvilky a rychle můžete klesnout zase dolů. Momentálně osmí Letci ale zatím prožívají úspěšný listopad. 

Jejich trenér dokonce tvrdí, že v poslední třetině posledního zápasu viděl nejlepší výkon v dosavadní sezoně. Jeho svěřenci bránili vedení. "A z týmu sálala zkušenost, chytrost i dobrý pohyb. Navíc jsme si pomohli přesilovkami, čímž jsme definitivně rozhodli."

Letce nyní čeká pokračování v sérii venkovních zápasů, tentokrát na ledě třetího Sokolova, který bojuje o nejvyšší pozice. Už v první vzájemné bitvě na západě Čech viděli fanoušci pohledný útočný hokej.

"Mají výborný mančaft, který doplňují hráči půjčenými z Karlových Varů," popisuje trenér Totter. "Dávají hodně branek a určitě proti nám nastoupí jako favorit. Ale my se nevzdáváme bez boje."

Letňanský kouč pravidelně točí se sestavou. Před středeční bitvou doufá, že by mohl využít Martina Dubského ze Sparty i uzdravujícího se Franka Kučeru, který laboroval se zraněním. 

"Pak budeme mít čtyři dny volna, tak očekávám, že do toho celý tým dá veškerou svou energii," doufá. 

Utkání začne v 18.00.

19. kolo: Dvůr Králové n. L. - HC Letci 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 7. Valášek (Hrazdíra, Luštinec), 53. Pozdnyakov (Ukhin) - 22. Gebell (Prchal), 26. Volek (Havlůj), 43. Volek (Lytvynov), 48. Saňa (Lojka), 58. Kadaně (Kotyra). Rozhodčí: Jechoutek - Urupčík,Řezníček. Vyloučení: 4:3. Diváci: 510.

20. kolo: Sokolov - HC Letci (středa 22. 11. od 18.00)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka