Letci porazili Bílinu, v sobotu jedou do Dvora
středa 15. listopadu 2017

Dva proti šesti? Šílený závěr dopadl pro "áčko" šťastně

Už jste někdy spatřili okamžik, aby dva hráči na ledě vzdorovali šestičlenné přesile? V hokeji je všechno možné... Přesně takové chvíle zažil letňanský "A" tým v 18. kole II. národní ligy. Po dramatickém závěru bitvy s Bílinou uhájil vítězství 3:2, už druhé v posledních dnech. A ze série tří utkání na domácím hřišti tak má šest cenných bodů a zase o něco víc na dosah pozici pro play-off.

Zbývalo pár minut do konce. Letci drželi vedení 3:2, a když k tomu dostali výhodu přesilové hry, snad nikdo už nepochyboval, že si tuhle výhru bezpečně pohlídají. 

Ha ha... Velký omyl.

V předposlední minutě se totiž domácí nechali vyloučit poprvé a hned nato - možná nezkušeností i lehkovážností - podruhé. Z kontrolovaného závěru najednou začalo pořádné drama. 

Bílina samozřejmě sáhla ke hře bez brankáře, čímž svoji výhodu ztrojnásobila. Na ledě najednou bojovalo šest hráčů proti třem. A to ještě nebylo všechno...

Jeden z letňanského tria totiž zlomil během statečného bránění hokejku. Než stihl vystřídat, hrálo se na ledě prakticky 6 na 2. "Šest na tři jsem už zažil, ale tohle asi ještě ne," oddychl si trenér Aleš Totter. "Já však věřím, že jsme si to štěstí zasloužili tím, jak poctivě celou dobu pracujeme."

Letci navzdory bílinskému ostřelování výsledek nakonec ubránili. A připsali si výhru 3:2 jako proti Řisutům.

Z minisérie tří domácích utkání tak vyválčili šest cenných bodů a v tabulce druholigové skupiny Západ jich mají už dohromady šestnáct. Sice zatím odehráli nejvíce zápasů, ale postupové osmičce už jsou na dostřel.

Totter k úterní bitvě s Bílinou sportovně přiznal: "V tomhle zápase nám nic moc nešlo. Neudrželi jsme se na puku, nevyhrávali jsme osobní souboje, trápili jsme se od začátku do konce. V závěru puk poskakoval na brankovišti, měli jsme opravdu štěstí."

Jenže na to se historie ptát nebude... 

A jak kouč tvrdí, "budeme si takovéto výhry o to víc vážit." Jednu zajímavou větu ovšem dodal: "Ještě před měsícem bychom takhle těžce ubojované utkání nezvládli."

Jeho mužstvo poprvé v sezoně dokázalo vyhrát dvakrát za sebou. Navázat na to může opět v sobotu, kdy zahajuje šňůru čtyř venkovních klání v řadě. Začne ve Dvoře Králové, který je v tabulce o dva body právě před Letci. Ti příští středu zavítají do Sokolova, než přijde desetidenní pauza.

Den po úterním zápase si tým užíval zasloužené volno. Teď už se začne znovu připravovat na další těžký úkol. Se Dvorem Letňanští v prvním vzájemném souboji prohráli doma 4:7. 

"Uvidíme. U většiny soupeřů je znát domácí prostředí, to oni budou pod určitým tlakem," doufá kouč Totter. "Mohlo by se nám v té atmosféře hrát dobře. A navíc se nám do sestavy vrátí někteří hráči."

Druholigový kolotoč jede dál. Jak obstojí Letci tentokrát?

18. kolo: HC Letci - Bílina 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

19. kolo: Dvůr Králové nad Labem - HC Letci (v sobotu 18. 11. od 17.00)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka