David Pojkar se postaví ve Vrchlabí "A" týmu
úterý 19. září 2017

Kuriozita 3. kola: Letce trénuje, ale hrát bude proti nim

Mohl být pilířem obranných řad, matadorem, který své bohaté zkušenosti bude předávat o dost mladším spoluhráčům. Jenže tahle vize nakonec neklapla a David Pojkar hraje za Vrchlabí. Někdejší extraligový obránce a juniorský mistr světa se v září vrátil do aktivního hokeje - nikoliv však v dresu Letňan, ale nakonec jako jejich středeční soupeř. Třebaže u Letců pracuje v roli trenéra mládeže.

Tahle kuriozita dodává středeční bitvě pikantní nádech. Letci v rámci 3. kola II. národní ligy cestují do Krkonoš, aby se pokusili urvat první body do tabulky. To Vrchlabí jich má po dvou zápasech plný počet a zatím potvrzuje své postupové ambice.

Také proto se v létě domluvilo právě s Pojkarem, potřebovalo totiž vyztužit své obranné řady zkušeností. A tenhle tah se nejspíš vyplácí. "Letňanská" posila sice nastoupila jen v prvním kole, proti Dvoru Králové si ale hned připsala jeden gól a tři asistence.

"Fyzicky se cítím výborně a užívám si návrat do hokeje. Připravuji přes léto malé i velké hokejisty po kondiční stránce, takže i já jsem poctivě trénoval," tvrdí obránce Pojkar. "Jinak je to ale pro mě zápas jako každý jiný."

Ani na špičkování s trenérskými kolegy příliš nedošlo, pár slov prohodil jen s majitelem Františkem Kučerou. Pojkar vlastně současný kádr Letňan osobně ani moc nezná. Tedy až na Martina Kotyru, Jana Valdera, brankáře Davida Pírse a Ladislava Kadaněho, který ovšem kvůli zranění hrát nebude.

"Třeba s Kotym v Letňanech sedíme v jedné trenérské šatně. Je to kluk, se kterým se můžu běžně bavit, ale pokud si ve středu najede na strom, dostane ho," varuje Pojkar. "V zápase nerozlišuju, kdo proti mně stojí. To ani nemůžete."

V létě se v Letňanech dlouho uvažovalo, že bude jakýmsi mentorem na ledě pro mimořádně mladé "A" mužstvo Letců. Pak se ještě spekulovalo o tom, že by pomáhal Aleši Totterovi jako asistent trenéra.

Nakonec přišla konkrétní nabídka z Vrchlabí. "Vyhověli mi, že nemusím jezdit na tréninky, já si teď alespoň chodím zahrát v Letňanech s veterány, kde jsou samí skvělí hokejisti a má to velkou úroveň," vysvětluje Pojkar. "Navíc o mě přes léto ve Vrchlabí jevili tak obrovský zájem, že mě nakonec přesvědčili. Peníze v tom samozřejmě hrály roli taky," netají.

Ještě v úterý odpoledne trénoval v letňanské Ice Areně svoji 6. třídu Letců. Teď se postaví proti těm dospělým.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka