Trenér Kadaně byl se sezonou spokojený
úterý 25. dubna 2017

PO STOPÁCH ŽÁKŮ: Slibný rozjezd šestky brzdila zranění

Nutno přiznat, že letňanští šesťáci prožili sezonu jako na houpačce. Vstup do soutěže se jim náramně podařil, když po prvních osmi utkáních měli na kontě šest vítězství. Pak ale přišel výsledkový útlum, který byl v novém roce korunován i dlouhou sérií proher. Tu způsobila četná zranění, ale také posun nejlepšího hráče do vyšší kategorie. Když se však sešel tým v plné sestavě, byla radost se dívat.

Hned na úvod sezony čekala Letce těžká zkouška. V prvních dvou duelech se utkali s nakonec nejlepšími celky. S Mladou Boleslaví uhráli bod za remízu, týden nato padli s velmi silným Hradcem Králové.

Pak ale odstartovali šestizápasovou sérii výher, která trvala až do konce října. Ve výsledku se to ukázalo jako nejúspěšnější část sezony. "Začátek ročníku byl velmi dobrý. Hráli jsme parádně proti těm nejlepším. Drželi jsme se druzí, měli jsme tam i slušný náskok," vyzdvihoval výkony týmu trenér Ladislav Kadaně. 

Druhá čtvrtina soutěže sice nebyla tak vydařená, ovšem Letci se stále drželi v popředí. Kaňkou snad byla jen šňůra čtyř zápasů bez výhry na přelomu listopadu a prosince.

Kouč šesťáků si každopádně nemohl stěžovat. Rok 2016 jeho svěřenci uzavřeli vítězstvím a věřili, že se jim bude dařit i v novém roce. "Slibná forma trvala do Vánoc, jenže pak mužstvo skolila zranění a nemoci. Našeho nejlepšího hráče jsem navíc posunul nahoru a kluci se s tím moc nevyrovnali," přiznal Kadaně.

Tím nejlepším hráčem byl útočník Martin Vašíček, který střílel góly s jistou pravidelností. A celkem dost rychle se později adaptoval i v týmu sedmičky, kde působil až do konce sezony.

Letňanům se sice povedlo na začátku ledna porazit Kolín, to však bylo na dlouhou dobu vše. Zranění se začala projevovat a hráčům to nešlo herně, ani výsledkově. "Bylo nás málo a hrálo se nám těžce. Projevilo se to na několika porážkách v řadě, ze kterých jsme se nemohli dlouho vyhrabat," uvědomoval si trenér.

Dva měsíce trvající trápení dalo Letcům pořádně zabrat. Přestože bojovali a snažili se, často až krutě prohrávali. Jindy zase chybělo opravdu málo, možná jen kousíček pověstného štěstí.

V samotném závěru se však tým sešel v kompletním složení, což se ukázalo jako klíčové. Poslední dva zápasy šesťáci jasně ovládli, a rozloučili se tak se sezonou s dobrým pocitem a úsměvy na tvářích.

"Odehráli jsme to v plné sestavě, a to se podepsalo na obou výsledcích. Bylo vidět, že když se takhle sejdeme, prezentujeme se kvalitní hrou. Byl jsem spokojený," líčil Kadaně.

K tomu ještě připočtěme turnajové úspěchy - stříbro na velké akci v Olomouci, triumf na vánočním turnaji na Kladně a další stříbro na rozloučenou ve Valašském Meziříčí. 

Jak tedy Ladislav Kadaně viděl celou sezonu? "Celkově to musím určitě hodnotit pozitivně. Kromě dvouměsíčního výpadku to byl dobrý rok. Kluci i přes absence tvrdě pracovali, za to jim chci poděkovat. Odvedli kus práce," uzavřel kouč své hodnocení.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka