Trenér mladšího dorostu hodnotil sezonu
pátek 24. března 2017

Blažek: Potřebujeme posílit. O cílech se zatím nebavíme

Mladší dorostenci se opět po roce probojovali do extraligového play-off, ve kterém stejně jako loni vypadli v prvním kole. Pro letňanský klub je tohle nicméně velký úspěch, který zaslouží pochvalu. Znovu u toho byl i trenér Tomáš Blažek, který to neměl snadné. Tým si vybojoval účast v těžší nadstavbě, kde byl řádně prověřen. Teď se kouč dostal k hodnocení a zároveň hovořil o budoucnu.

O průběhu sezony...
Sezonu bych rozdělil do tří částí. V té základní jsme měli vynikající vstup do sezony, předváděli jsme parádní hokej. Z prvních 15 utkání jsme vyhráli 12, díky čemuž jsme se dostali mezi lepší týmy v nadstavbě. Tam už jsme bohužel bodovali jen s Litvínovem a s Hradcem. S Budějovicemi, se Spartou a s Plzní jsme často odehráli vyrovnaná utkání, ale bodově jsme na to nedosáhli. 

O krizi...
Bylo to způsobené i tím, že naši tahouni pomáhali staršímu dorostu. Byli jsme trošku oslabení, pak tam byly zase nemoci, takže jsme některé zápasy odehráli na 10 až 12 lidí, což je proti takto silným mančaftům těžký. To se podepsalo na nadstavbové části. 

O zlepšení...
Když se vědělo, že se starší dorost zachrání, stáhli jsme si hráče zpátky a začalo se to zase zvedat. To dokazuje i play-off série s Českými Budějovicemi, kterou jsme odehráli dobře. 

O Tryout Campu...
Na Tryout Campu ještě uvidíme, kolik hráčů se nám do mladšího dorostu přihlásí. Někteří kluci nám odchází, takže to potřebujeme doplnit. Budeme hledat hráče na všechny posty, potřebujeme kompletně posílit. 

O cílech pro příští sezonu...
O tom je zatím brzy hovořit. Měli bychom hrát skupinu Střed, což bude těžší. Jít do toho s cílem, že postoupíme do play-off, to by bylo hodně s nadsázkou. Uvidíme, jak složíme ten tým, jak se to dá dokupy. Počtově na tom zatím nejsme dobře. Dlouhodobé cíle jsou sice krásný, ale u mládeže jde hlavně o to, aby se zlepšovalo mužstvo, zlepšovali hráči a ono se to na konci ukáže. 

O motivaci mládeže...
Přijít před čtrnáctileté kluky a říct jim, že je cílem udělat play-off, to si nemyslím, že je gros v rámci rozvoje. To si může stanovit áčko, ale pak se vám stejně zraní tři hráči v sezoně a cíle jsou pryč. Budeme pracovat a snažit se vylepšovat, to je cílem pro mládež. Půjdeme postupnými krůčky, takhle se snažím přistupovat každou sezonu a poslední dva roky se nám to play-off povedlo. Předtím se to zase těsně nepovedlo. 

O soupeřích..
Před sezonou je vždy velmi těžké, že nemůžete odhadnout sílu mužstev. Teď jsou Budějovice silné, pro příští rok říkají, že toho tam tolik mít nebudou a třeba budou slabí. Jednou s nimi prohráváte, za rok je zase můžete porážet. Každý ročník je jiný a těžko se to říká. Jdete do sezony a vůbec nevíte, s kým budete hrát.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka