Mládež
úterý 07. března 2023

Dorost čeká play-off

Výhra 8:0 nad Jabloncem jako razítko na vítězství v nadstavbové skupině a postup do semifinále play-off. To vše má na svědomí letňanský dorost, který si za fantastické výkony v průběhu celé sezóny vysloužil místo mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže. Dařilo se ale i dalším kategoriím. Celou řadu výher doprovodilo i jedno druhé místo na silně obsazeném mezinárodním turnaji.

Dorost sbíral důležité výhry od začátku sezóny a nic na tom nezměnila ani nadstavbová část. V ní Letci vyhráli svou skupinu, čímž si zajistili postup do semifinále. „Kluci jdou od začátku sezóny za nějakým cílem, dobře pracují. Za postup jsme rádi, ale teď nás čeká to nejtěžší,“ narážel trenér David Pojkar na blížící se vyřazovací boje.

V nich budou jeho svěřenci od 10. března bojovat o finále s plzeňskými Wolves. „Soupeř je těžký, protože vyhrál nadstavbovou skupinu stejně jako my. Klidně i jedna chyba může rozhodnout zápas,“ je si vědom někdejší extraligový obránce.

V semifinále se bude mít dorost rozhodně o co opřít. „Naší největší zbraní je hodně tvrdá hra. Na čem bychom měli zapracovat, je dávání gólů. Na ty se kluci hodně nadřou,“ poodhalil silné a slabší stránky svého týmu Pojkar.

Jako trenér bude v play-off tak trochu plnit i funkci psychologa, většina jeho hráčů totiž takhle velké zápasy ještě nehrála. „Kluky je potřeba hlavně nabudit, aby se na to těšili, a buď to vyjde, nebo to nevyjde,“ říká.

Během uplynulého hracího víkendu si kromě dorostu dopřáli pocit vítězství také junioři, deváťáci, osmáci, šesťáci, páťáci a čtvrťáci. Třeťáci pak na mezinárodním turnaji v Plzni skončili po prohře ve finále těsně pod vrcholem.

Výsledky víkendových zápasů

  • JUNIORKA
    Pátek: Hvězda – Letňany 6:4
    Neděle: Kralupy nad Vltavou – Letňany 2:3
  • DOROST
    Neděle: Jablonec – Letňany 0:8
  • 9. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Benátky nad Jizerou 6:2
  • 8. TŘÍDA
    Sobota: Poděbrady – Letňany 3:5
    Neděle: Letňany – Jablonec 8:1
  • 7. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Říčany 1:10
  • 6. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Říčany 9:4
  • 5. TŘÍDA
    Neděle: Neratovice – Letňany 5:6
  • 4. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Pardubice 9:4 (turnaj na velké hřiště)
    Neděle: Letňany – Slavia 9:2 (turnaj na velké hřiště)
  • 3. TŘÍDA – INTERNATIONAL INDIAN CUP, PLZEŇ (4.-5.3.)
    1. Škoda Plzeň
    2. Letňany
    3. Meteor Třemošná
    4. Bears Laives
    5. Karpatský Sokol
    6. Erding Gladiators
    7. EHC Nürnberg
    8. Vienna Capitals
    9. EHC München
    10. ERSC Ottobrunn
    11. Eislöwen Dresden
    12. Chemnitz Crashers

Čtěte také

Podcast hokej zblízka