Povídání
úterý 22. listopadu 2022

Katar sledujeme společně

Velká sportovní i společenská událost, která se letos atypicky koná na sklonku podzimu. To vše je právě začínající mistrovství světa ve fotbale, které v neděli odstartovalo. Katarský šampionát budí velkou zvědavost také v letňanské kabině, Letci si totiž obzory rozhodně nerozšiřují jen na ledové ploše, což potvrzuje jeden z předních fanoušků kabiny Tadeáš Pejchal.

Slabost pro Katalánce

Mladý forvard měl k fotbalu blízko snad odjakživa. „Rodiče mě dali na hokej, ale chodil jsem i na fotbal. Táta mi říká, že jsem si jako dítě vybral sám,“ vykládá Pejchal. Kladný vztah ke kopané mu však vydržel.

„Pro mě je fotbal nejoblíbenější sport. Dívám se na něj mnohem radši než na hokej, snažím se sledovat všech TOP 5 lig,“ dušuje se. Mezi všemi kluby pro něj nade vše ční španělský gigant. „Srdcový tým je Barcelona, kvůli Messimu ale hodně sleduji i PSG.“

Podle Pejchala dokonce v kabině Letců panuje i drobná rivalita mezi spoluhráči přejícími Realu Madrid a právě jeho oblíbené Barce.

Autobusová parta i Marešova sázka

Co ale fotbalové fandy v letňanských řadách spojuje, je rozhodně zájem a probíhající mistrovství světa v Kataru. „Řešíme to už asi půl roku,“ prozrazuje útočník, který se v posledních třech zápasech dvakrát gólově prosadil.

„Když jedeme na nějaký venkovní zápas, naše skupinka vzadu v autobuse řeší jenom fotbal,“ přiznává Tadeáš. Nezapírá ani své kumpány. „Jsem to já, Dominik Havelka, Jirka Hozák, Dominik Řepík a Venca Kolařík.“

Ve fotbalové skupince to prý pořádně žije.

„Leoš Mareš snad údajně vyhlásil, že kdo tipne finále a vítěze, tak mu dá 200 tisíc korun. Dominik Havelka se toho hned chytil a teď si to posíláme mezi sebou,“ netají Pejchal vzájemnou zálibu v tipování.

Není proto ani tak překvapivé, že si Letci vychutnají řadu zápasů společným sledováním. „Plánujeme, že budeme koukat u mě doma,“ nastiňuje Tadeáš a přidává i jedno netradiční místo, kde si fotbal rozhodně dopřeje. „Na večerní program se budeme určitě dívat v autobuse cestou ze zápasu.“

Ale teď už zpátky na led! Ve středu letka hostí od 18 hodin Děčín a půjde o další důležité body do tabulky. Přijdete áčko do hangáru podpořit?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka