Letňanské třídy bojovaly s Benátkami a Kolínem
středa 15. března 2017

Starší žáci slavili výhry, těm mladším se už dařilo méně

Rozdílně se o uplynulém víkendu dařilo žákovským kategoriím letňanských Letců. Zatímco oba týmy mladších žáků prohrály s Benátkami nad Jizerou a v Kolíně, starší žáci byli naopak proti těmto soupeřům úspěšní. Povzbuzení v podobě vítězství by momentálně nejvíc potřebovala šestka, která v posledních týdnech ne a ne bodovat. S chutí si oproti tomu gólově zadováděli osmáci.

Pětce chybělo více srdcí

Pětka dosud měla s Benátkami nad Jizerou stoprocentní bilanci, ovšem tentokrát narazila a prohrála těsně 3:4. Tým tak doplatil na špatný vstup do zápasu, a to přesto, že kouč Jan Zlatohlávek své hráče dopředu varoval.

"Benátky jsou ten tým, který když dá první branku, budete se pak s ním trápit. A my ji dostali hned z první střely. Od toho se všechno ostatní odvíjelo, spadli jsme do díry a těžko se z ní dostávali," krčil rameny letňanský trenér. 

Soupeř totiž urputně bránil a hrozil z brejků. Navzdory tomu se však Letcům podařilo vyrovnat na 2:2. Jenže pár vteřin nato inkasovali potřetí, což byl rozhodující direkt. "Ještě se nám podařilo vyrovnat, jenže pak jsme ztratili lacině kotouč a jejich hráč to dobře trefil. A potom už nebyla síla."

Utkání podle Zlatohlávka jeho hráči hrubě nezvládli. "Opět zahrálo jen pár lidí, kteří táhnou tým celou sezonu. Hrát srdcem, když se zápas nevyvíjí dobře, je bohužel pro některé španělská vesnice," nešetřil kritikou.

5. třída: HC Letci - Benátky nad Jizerou 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)
Branky domácích: Klíma, Hynek, Panýr. Asistence: Hynek, Panýr, Porubský.

Šestka ne a ne utnout sérii

Šesťáci v novém roce zatím vyhráli jen jediný zápas - hned ten na začátku ledna. Od té doby jejich série porážek narostla už na sedm a utnout se ji nepovedlo ani v sobotním utkání v Kolíně. Letci tam prohráli 4:6.

"Přitom jsme docela dobře vstoupili do zápasu, bylo tam nasazení, ale neproměnili jsme šance," litoval trenér Ladislav Kadaně. "Od druhé třetiny jsme bohužel polevili v tempu a Kolín nám dal takové góly nególy."

Ani závěrečný tlak Letců nepřinesl gólovou odměnu v podobě vyrovnání. Naopak inkasovali při hře bez brankáře. "Myslím, že jsme byli lepším týmem, ale chybějí nám rozdíloví hráči," přiznává Kadaně. "Ti, kteří by to strhli na svoji stranu."

Nyní se tým chystá do Liberce a kouč doufá, že Letci černou šňůru konečně ukončí. "Musíme," burcuje.

6. třída: Kolín - HC Letci 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)
Branky hostů: Horáček, Štípek, Vosmík, Brytski. Asistence: Svoboda, Vosmík.

Sedmička uvítala své posily

Sedmáci si naopak z posledních šesti zápasů připsali už pátou výhru, tentokrát získali skalp Benátek nad Jizerou, když vyhráli 6:5. Trenér Martin Kotyra ocenil, že zápas měl vysokou úroveň.

"Ke konci to bylo i hodně emotivní, vypjaté a vyhrocené," popisoval průběh úspěšného utkání. "Bylo tam pár sporných okamžiků s rozhodčími, které nakonec vyšly dobře pro nás. Hodně se tam ale řvalo."

Pochvaloval si především jednu věc: že jeho svěřenci zvládli souboj na výbornou po psychické stránce. "Musím hráče pochválit," řekl. Tentokrát měl k dispozici také ty ročníku 2004, kteří během sezony nastupovali za osmičku.

"Vzali jsme všechny, které máme k dispozici, a ukázalo se, že příští rok budeme mít kvalitní mančaft."

7. třída: HC Letci - Benátky nad Jizerou 6:5 (0:2, 3:1, 3:2)
Branky domácích: Trunda 2, Van Luyk 2, Němec, Čech. Asistence: Strnad 2, Blažek 2.

Osmičce si vydařil úkol

Osmáci dostali snadné sousto a v Kolíně si pohodlně dokráčeli pro vysoké vítězství 14:0. Připsali si tak čtvrtý triumf po sobě, navíc podruhé v řadě dokázali soupeři nastřílet tolik branek.

"Na mítinku před zápasem jsme si říkali, že Kolín je hodně oslabený, takže je to úplně jiný soupeř," vyprávěl trenér Martin Uldrich. "Stanovili jsme si, že když kluci dají 13 gólů, tak dostanou volnější trénink a nebude žádné běhání."

Tuto metu hráči splnili během třetí třetiny. "Líbilo se mi celé utkání, ale prvních sedm minut hráli vážně perfektně. Chvílemi ale začali být svázáni výsledkem, takže jsme své podmínky upravili na deset branek a čisté konto."

Přišel impuls. "Kluci začali řádit, přehrávali soupeře a hra už se de facto točila jen kolem branky Kolína," dodal Uldrich. Konečné skóre se tak zastavilo na čísle 14.

8. třída: Kolín - HC Letci 0:14 (0:1, 0:7, 0:6)
Branky hostů: Straka 3, Václavík 3, Strnad 2, Dobrov 2, Broš, Zajíc, Bucek, Tůma. Asistence: Trunda 3, Novotný 2, Van Wassen, Němec.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka