Žáci si z Liberce odvezli jednu výhru
úterý 07. března 2017

V Podještědí loupili jen páťáci. Sedmáci hráli ve strachu

Šesťáci s osmáky měli o víkendu volno, a tak se z žákovských týmů v soutěžním utkání představila pouze pětka se sedmičkou. Obě mužstva se společně vypravila na sever Čech, kde měla změřit síly s libereckými Bílými Tygry. Lépe se toho ujali páťáci, kteří podruhé v sezoně zdolali lídra soutěže 5:3. S prohrou se nakonec do Prahy vrátili sedmáci, kteří na Tygry vůbec nestačili a podlehli jim 2:13.

Pětka si poradila s lídrem

Páťáci jeli do Liberce s velkým odhodláním. Naposledy si zastříleli v Nymburce a chuť jim vydržela i tentokrát. Bílé Tygry chtěli porazit, aby zůstali v boji o nejvyšší příčky. A to se povedlo především díky druhé třetině.

Letci se nejprve ujali vedení, pak ale obdrželi dvě laciné branky. "Ty góly šly za gólmanem. Ten se ale pak dokázal vrátit do zápasu a vychytal nám to," připomněl trenér Jan Zlatohlávek. 

Po dominantní druhé části Pražané inkasovali ještě jednou v závěrečné periodě, což je z míry nevyvedlo. Zasloužené vítězství totiž korunovali ještě pátou brankou. 

"Jsem hrozně rád, že jsme těžký zápas s jasným vítězem naší skupiny dokázali uhrát a otočit tu sérii na 2:1. Kluci hráli opravdu dobře, zvládli jsme to na jedničku," těšilo kouče. "Vítězství nám zaručilo boj o medailové pozice. Závěr soutěže tak pro nás bude velkou výzvou."

5. třída: Liberec - HC Letci 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
Branky hostů: Dvořák 2, Šedivý, Panýr, Ciolek. Asistence: Kudrna 2, Vančura.

Bojácnost způsobila pohromu

Sedmička se mohla pyšnit čtyřmi jasnými výhrami v řadě. V sobotu v Liberci ovšem moc ze svého umu Letci nepředvedli. Ve Svijanské aréně se prezentovali bojácným výkonem, který na rozjeté Tygry nemohl stačit.

"Liberec nás jednoznačně přehrál od začátku až do konce. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale netrefovali jsme bránu. Kluci byli zastrašení, přijeli jsme a hrozně jsme se jich báli," přiznal trenér Martin Kotyra. "Předvedli jsme tak dvacet procent toho, co normálně umíme."

Byla to přitom velká škoda. Předchozí souboje nabídly vyrovnaný hokej, jenže o tom tentokrát nemohla být řeč. "Když kluci zjistili, že proti nim budou hrát tři hráči, co normálně válí za osmou třídu, sesypali se z toho. Věděli totiž, že jim vždycky dávali góly," vysvětlil Kotyra.

Tým se kvůli strachu nemohl vůbec dostat do zápasu. Hráči odpalovali kotouče a báli se hrát. Teď jen zbývá hodit tento nevydařený duel za hlavu. "Měl jsem hodně dlouhou promluvu, tak doufám, že si z toho něco vezmou a příště to bude lepší," doufá letňanský kouč.

7. třída: Liberec - HC Letci 13:2 (3:1, 3:0, 7:1)
Branky hostů: Van Luyk, Kudrna. Asistence: Kovalyov, Vašíček, Štípek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka