Letce čekají v play off České Budějovice
pondělí 06. března 2017

Čekám, že se o to kluci porvou, říká kouč před play off

Rozhodně před nimi nestojí jednoduchý úkol, trenér mladšího dorostu Tomáš Blažek se však dopředu v žádném případě nevzdává. "Porveme se o dobré výsledky," slibuje před bitvami play-off proti Českým Budějovicím. Ty jsou přitom považované za jednoznačného favorita této série a do nejužší špičky patří také v rámci celé vyřazovací části extraligy.

Co od zápasů vy sám osobně očekáváte?
Že se o to kluci porvou. České Budějovice jsou těžký soupeř, který naposledy porazil 2:0 Spartu, o jejíž dominanci není potřeba moc hovořit. Navíc jí předtím zdolal dokonce 6:0, takže ze dvou zápasů jim Sparta nedala gól. To leccos naznačuje. Přesto chci, aby se o to kluci porvali a nedali svou kůži lacino.

Jak se vám proti Budějovicím dařilo v sezoně?
Hráli jsme s nimi čtyřikrát a čtyřikrát jsme prohráli.

Co jste si z těch soubojů odnesl?
Byly to těžké zápasy, Budějovice mají silové a vysoké hráče, kteří jsou navíc technicky dobře vybavení. Se Spartou byly letos naším nejtěžším soupeřem.

Na čem tedy budete muset nejvíc zapracovat, abyste Budějovice potrápili?
Taktiku nebo naše zbraně si zatím nechám pro sebe, ale obecně tady půjde spíš o to, abychom hráče připravili mentálně, aby ze sebe vydali všechno.

Budete nastupovat v kompletní sestavě?
Už naposledy jsme hráli relativně v plné síle - chyběl nám jen jeden hráč. Jsme rádi, že se nám kluci koncem ledna a v únoru uzdravili. Těch nemocí bylo hodně.

Berete jako velký úspěch, že jste zopakovali loňský postup do play-off?
Určitě, postup do play-off si zaslouží obdiv. Hlavně začátek sezony, kdy jsme hráli se slabšími soupeři, byl povedený. Tam jsme z prvních čtrnácti utkání vyhráli dvanáct, tohle skóre bylo hodně exkluzivní. 

Druhá část vám ale tolik nevyšla.
Byla poznamenaná tím, že jsme skoro ani jedno utkání nehráli v kompletním složení. Měli jsme velkou marodku a museli řadu kluků z osmičky postaršit. No, a druhá věc je, že soupeři byli o dost silnější. Tříkrát jsme bodovali s Litvínovem, dvakrát s Hradcem, ale Plzeň, Budějovice a Sparta byly nad naše síly. I když jsme odehráli slušná utkání, tak jsme na body nedosáhli.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka