Žákovské týmy prožily povedený víkend
úterý 31. ledna 2017

Pětka s osmičkou udržely nulu, nedařilo se šesťákům

Žáci mají za sebou vydařený víkend, během kterého se bylo na co dívat. Pětku se sedmičkou čekaly souboje v Kolíně a oba celky si s oslabeným soupeřem v pohodě poradily. Po čtrnáctidenní pauze se na scénu vrátili i šesťáci a osmáci. Zatímco šestka se prezentovala nejhorším výkonem sezony a v Pardubicích těsně prohrála, osmáci se stejným sokem udrželi už pátou nulu v sezoně.

Vítězství s oslabeným soupeřem

Páťáci ve dvou předchozích utkáních nevyhráli, a tak si proti Kolínu chtěli spravit chuť. To se jim povedlo náramně, když na půdě Kozlů zvítězili naprosto přesvědčivě 12:0.

Vysokému vítězství šli Letci naproti už v první části, kterou ovládli 4:0. Stejným rozdílem zvládli i další dvě třetiny. "Soupeř byl oslaben, doplněn o hráče čtvrté třídy. Pro nás to byly povinné body. Nehráli jsme špatně, spousta věcí byla udělána správně," těšilo trenéra Jana Zlatohlávka. 

I přes spokojenost měl kouč jednu výtku směrem k mužstvu. "S přibývajícím skóre hráli kluci víc a víc sobecky. Zbytečně to tahali, když mohli přihrávat," vysvětlil.

Pražané se nicméně mohli radovat ze druhé nuly v sezoně, k čemuž přispěli i oba gólmani. "Vystřídali se oba brankáři, každá nula potěší. Oni měli pár výpadů a kluci to dobře vyřešili," uzavřel Zlatohlávek.

5. třída: Kolín - HC Letci 0:12 (0:4, 0:4, 0:4)
Branky hostů: Neuhäusl 3, Dvořák 2, Kudrna 2, Porubský 2, Hynek, Klíma, Šedivý. Asistence: Šedivý 3, Vančura 2, Ciolek, Dvořák, Hynek, Kudrna, Klíma, Žák.

Odevzdaný výkon na body nestačil

Poslední vysoká prohra s Libercem šesťáky zřejmě rozhodila natolik, že se z ní ještě pořádně nevzpamatovali. Podle slov trenéra Ladislava Kadaněho totiž proti Pardubicím předvedli nejhorší výkon v sezoně, když prohráli 3:4.

Těsná porážka by rozhodně nebyla ničím špatným. Horší však bylo to, co se dělo přímo na ledě. "Od začátku zápasu to bylo bez zájmu. Chyběla bojovnost, nasazení a podle toho to tak dopadlo. Sice jsme prohráli o gól, ale všechny branky jsme jim darovali," řekl nespokojený kouč. 

První periodu jeho svěřenci sice vyhráli 2:0, jenže to ještě Pardubice neměly svého gólmana, který přišel později. Chytal proto hráč z pole. "Bylo to trapný, že jsme hráči šesté třídy nedali víc jak dvě branky za třetinu. Oni taky nic moc nepředvedli, ale chtěli víc," mrzelo Kadaněho.

6. třída: Pardubice - HC Letci 4:3 (0:2, 3:0, 1:1)
Branky hostů: Šrámek 2, Štípek. Asistence: Brytski.

Test proti skvělému gólmanovi

Sedmáci mají v sezoně spíše nevyrovnané výkony, ale v sobotu je čekal, stejně jako pětku, oslabený Kolín. Tuto výhodu Letci zužitkovali ve svůj prospěch a Kozlíky porazili 6:1.

V průběhu celého utkání svěřenci trenéra Martina Kotyry dominovali a nemocemi sužovanému soupeři nedali nejmenší šanci. "Bylo to na jejich výkonu znát. Od začátku do konce jsem měli iniciativu ve svých rukou a drželi se u nich v pásmu drtivou většinu zápasu," popsal kouč Letců.

Obrovská převaha mohla vyústit v mnohem větší gólový příděl, což se nepovedlo i díky skvělému výkonu domácího brankáře. "Hodně je podržel gólman. Počet střel byl 60:10. Měli jsme vyhrát mnohem víc, ale bylo to pohodlné vítězství," uznal Kotyra.

7. třída: Kolín - HC Letci 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
Branka domácích: Kudrna 2, Štípek, Blažek, Vašíček, Sabol. Asistence: Štípek 2, Kovalyov, Kudrna, Czech, Vašíček.

Třetí nula ze čtyř zápasů

Osmákům se v poslední době herně daří a v souboji s Pardubicemi byli favority. Východočechy porazili v obou dvou předchozích střetnutích, což potvrdili i tentokrát, když vyhráli jasně 5:0. Potřetí z posledních čtyř zápasů se tak Letcům povedlo udržet nulu.

Skóre mohlo být ale mnohem vyšší, kdyby se Letci střelecky prosazovali. "Náš problém je neproměňování šancí. My jsme je přehráli, ale mohlo to klidně skončit o 10 nebo 12 gólů. Hrálo se pořád u nich ve třetině, ale nevyužívali jsme naše šance," přiznal hlavní kouč Martin Uldrich.

Jeho mužstvo bude proto i v následujících týdnech intenzivně pracovat na zlepšení koncovky. "Budeme tomu přizpůsobovat tréninky, aby se to víc hýbalo kolem brány a šli jsme víc do zakončení," vyhlásil. 

Už zítra čeká mužstvo pořádný křest ohněm, do Ice Areny totiž přijede Hradec Králové. "Na to já se těším nejvíc, bude to takový ukazatel, jak na tom jsme," tuší Uldrich.

8. třída: Pardubice - HC Letci 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky hostů: Van Wassen 2, Dobrov, Trunda, Němec. Asistence: Čech, Broš, Straka, Bucek, Strnad, Dobrov.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka