Letci už vyhlížejí těžšího soupeře
pondělí 23. ledna 2017

Muži deklasovali Bohemku. Výkonem ale nijak neoslnili

Už od konce října drží nepřetržitou sérii vítězství. Letňanské "áčko" válcuje své soupeře a nejinak tomu bylo i v sobotu s pražskými Bohemians. Ti se dvěma lajnami nemohli Letcům konkurovat, což se projevilo na konečné výhře 10:2. Trenér Jan Doutnáč ovšem nebyl spokojený s tím, co jeho tým předvedl. "Poslední dobou to kluky nebaví. Je to asi tím, že jsme dlouho nehráli těžký zápas," tuší.

A zřejmě má pravdu. Ani tentokrát se Letci nemuseli na tři body nijak nadřít. Bohemka nastoupila v malém počtu, a i proto byly její šance na úspěch opravdu nízké.

"Utkání probíhalo v poklidném duchu. Byli jsme o hodně lepší. Soupeř hrál v 10 nebo 11 lidech, takže na konci už tahali nohy a byli rádi, že jsou rádi," podotkl letňanský kouč.

Vyhrát vysokým rozdílem proto byla naprostá povinnost. Co trenéra trápilo, byl však předvedený výkon. "V poslední době nehrajeme dobře. Góly tam sice dotlačíme, protože soupeře přehrajeme, ale že by tam byla radost z hokeje a hezká podívaná, to se říct nedá," ví Doutnáč. 

"Áčku" zkrátka chybí lehkost z předešlých měsíců. Mužstvo hraje urputně a zbytečně ztrácí velké množství puků. 

"Doufám, že to není způsobené přetrénovaností, když jsme dostali trénink navíc. Je to možná tím, že jsme dlouho nehráli těžký zápas, soupeři nás neprověří. Kluky to nebaví, oni vědí, že vyhrají," myslí si trenér Letců. 

Jak by tedy mohl vypadat recept na to, aby hráči znovu dostali chuť? "Kluci jsou v očekávání toho, že budou hrát s Hvězdou. Tohle je spíš jen cesta, jak se k tomu zápasu dostat."

Bohemians Praha - HC Letci 2:10 (1:3, 1:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 13. Vála (Hlaváček), 36. Doskočil - 8. Mrázek (Horáček, Kautský), 11. Novák (Neumann), 20. Slavík, 22. Horáček (Neumann, Fiala), 23. Neumann (Koubík), 27. Zima (Slavík), 51. Mišner (Novák), 53. Fiala (Neumann), 55. Šulc (Mišner, Šramota), 56. Šramota (Mišner).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka