Radost vydržela Letcům jen dva dny
pondělí 09. ledna 2017

Junioři porazili Kobru, oslabeni potom nestačili na Most

Závěr roku 2016 se letňanským juniorům příliš nevyvedl, když po sérii výher dvakrát padli. Do nového roku tak chtěli znovu navodit vítěznou atmosféru, což se ovšem povedlo jen na dva dny. V pátek si nejprve Letci poradili s pražskou Kobrou, kterou porazili 6:2. O dva dny později ale svěřenci trenéra Jiřího Malinského drželi krok s Mostem pouze v úvodní periodě. Na severu Čech nakonec prohráli 5:8.

Pakliže se junioři chtěli vrátit na vítěznou vlnu, zvolili od začátku velmi dobrou cestu. Vždyť proti Kobře skvěle zvládli úvodní dvacetiminutovku, kterou vyhráli jasně 4:1. 

Místo další chuti a motivace ovšem přišlo částečné uspokojení ve druhé části. "V prostřední třetině jsme měli útlum. Soupeř tam snížil a bylo to otevřené. Klidně se ten zápas mohl tahat až do konce," přiznal asistent Martin Uldrich.

V závěrečném dějství nicméně Letci znovu převzali otěže zápasu, a dokráčeli tak k vítězství. "Povedlo se nám to vyhecovat a nakopnout. Přestože to nebylo utkání, se kterým bychom byli úplně stoprocentně spokojení, jsme rádi, že jsme brali všechny body," těšilo Uldricha.

S Mostem měli Letci před zápasem vyrovnanou bilanci, jenže potíž byla v tom, že na sever Čech odcestovali v okleštěné sestavě. Toho si byli dobře vědomi i oba trenéři.

"Do Mostu nás jelo málo a to jsme ještě měli zraněného jednoho hráče. Pro kluky to bylo opravdu těžký. V tomhle počtu bylo obtížné hrát," popisoval letňanský asistent situaci v týmu.

Prohru ale nesvaloval jen na úzkou soupisku. "Kluci neplnili taktické pokyny. Bylo jim řečeno, že musejí hrát víc kombinačně a víc bruslit. V tom případě by se vyvarovali faulům. Most by jinak na nás jak hokejově, tak ani bruslařsky nestačil. Muselo by tam ale tohle fungovat a muselo by nás být víc," svěřil se.

Situace tak není jednoduchá. Junioři nemají odkud brát, a když dojde ke zranění, problém je na světě. "Když není konkurence v mančaftu, není to úplně dobrý," ví Uldrich.

Tento pátek čeká Letce derby s Hvězdou, kterou letos ještě neporazili. Vylepší nelichotivou bilanci?

HC Letci - Kobra 6:2 (4:1, 0:1, 2:0)
Branky domácích: Husák 2, Honetschlager, Poljanyčka, Kazda, Satran. Asistence: Poljanyčka 2, Pařík 2, Kazda, Pražienka, Kalina, Mařík, Honetschlager, Husák..

Most - HC Letci 8:5 (1:1, 3:1, 4:3)
Branky hostů: Kazda, Honetschlager, Satran, Mařík, Kalina. Asistence: Pražienka 3, Mařík 2, Kalina, Damianidis, Honetschlager.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka