Letci porazili Písek a padli s Brodem
sobota 07. ledna 2017

Starší dorost zbytečně přišel o první body v nadstavbě

Starší dorostenci mají za sebou další dvě kola nadstavbové části NOEN extraligy a zároveň první dva zápasy v roce 2017. Spokojeni mohou být tentokrát jen z části. V pátek si nejprve vyšlápli na poslední Písek, který deklasovali 10:1. V sobotu ale ztratili v nadstavbě první body. Ještě minutu před koncem třetí části vedli nad Havlíčkovým Brodem 2:1, nakonec ale po chybách prohráli 2:3 v prodloužení.

Před pátečním domácím duelem s Pískem byli Letci jasnými favority. Jihočeši se totiž velmi trápí, což dokazuje i jejich umístění na samotném chvostu nadstavbové skupiny. Pražané navíc v této části soutěže ještě nepadli, a proto o nich nikdo nepochyboval.

Utkání nicméně nebylo od začátku tak jednoznačné, jak by se podle výsledku mohlo zdát. "Do zápasu jsme nevstoupili příliš dobře. Měli jsme sice nějaké šance, ale moc jsme nebruslili," přiznal hlavní kouč Martin Rousek.A právě proto jeho svěřenci vedli na konci periody nejtěsnějším možným rozdílem. 

Prostřední část ale znamenala zlom. Letňany začaly dominovat, což se projevovalo i na výsledku. "Od druhý části jsme to zvedli, začali jsme makat a jasně Písek přehrávat, což jsme vyjádřili i gólově," těšilo Rouska. 

A vzhledem k tomu, že Letci nadělovali i v závěrečné periodě, mohli se radovat už z pátého vítězství v řadě.

V nadstavbě neporažení se Letci vyzbrojili i na Havlíčkův Brod, což měl být ovšem o poznání vyrovnanější souboj. Ten bohužel částečně ovlivnila jedna nepříjemná situace, když se zranil Lukáš Rousek.

"Dneska jsme měli smůlu, protože se nám v šesté minutě zranil nejproduktivnější hráč týmu. Dostal pukem, takže musel odstoupit. V první třetině měl i proto Havlíčkův Brod velký tlak," zdůvodňoval trenér Letců.

Stejně jako o den dříve se hra letňanských hokejistů zvedla ve druhé části, což se projevilo i na výsledkové tabuli. "Dostali jsme se do vedení, které jsme v pohodě drželi. I přes snížení v poslední třetině jsme soupeře moc k ničemu nepustili," hodnotil Rousek.

Jenže když soupeř odvolal v závěru brankáře, Letci několikrát zbytečně stříleli na prázdnou bránu, a to se jim nakonec stalo osudným. "To se nevyplácí, pak jsme inkasovali při jejich power-play, což se dokonalo v prodloužení. Dnes si to kluci prohráli sami, hlavně tou nedisciplinovaností v závěru. Neposlouchali pokyny," zlobil se letňanský kouč. 

Ztráta dvou bodů proto určitě mrzí, na druhou stranu mužstvo nemusí věšet hlavy, stále si vede velmi dobře. "Teď bude záležet na tom, jestli se nám uzdraví nejproduktivnější hráč. Doufejme, že bude v pořádku. V úzkým kádru je každá ztráta znát," uvědomuje si Rousek.

HC Letci - Písek 10:1 (1:0, 5:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Fabiánek (Rousek), 26. Rousek (Lytvynov), 27. Peter Eg LARSEN (Fabiánek, Rousek), 29. Kocík (Nedorost, Bílek), 31. Nárovec (Jelínek), 32. LARSEN (Rousek, Klikorka), 56. Antoš (Rousek, Peter Eg LARSEN), 56. Nedorost (Gebell, Kocík), 59. Rousek (Antoš), 60. Nárovec – 28. Waller (Hakl). Rozhodčí: Jechoutek – Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 41. Střely na branku: 64:27.

HC Letci - Havlíčkův Brod 2:3p (0:0, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Fabiánek (Nedorost), 30. Kocík (Antoš) – 49. Holenda (Cachnín, Krejčí), 60. Holenda (Pejchal), 62. Holenda (Křehlík, Krejčí). Rozhodčí: Horák  Karda, Zháňal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci:67. Střely na branku: 31:40.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka