sobota 03. prosince 2011

Starší dorostenci rozhodli utkání až v nájezdech

K druhému domácímu utkání v tomto týdnu nastoupili Letci v sobotu odpoledne proti Mladé Boleslavi. Boleslav předvedla skvělý nástup, po celé utkání výborně bruslila a držela si gólový náskok. Letci zabrali až v poslední třetině a srovnali stav utkání minutu a půl před koncem. Stejně jako ve čtvrtek šlo utkání až do nájezdů, které tentokrát zvládli lépe Letci a připsali si tak další důležité dva body.

Letci dnes nevstoupili do utkání vůbec šťastně. Boleslav byla dnes ve všech činnostech lepší - výborně bruslila, dohrávala osobní souboje, aktivně útočila a poctivě bránila. Nebýt skvělého Švihálka v domácí brance, Letci by asi doháněli mnohem vyšší než jen dvougólové manko. 
Již v třetí minutě musel Švihálek, dokonce dvakrát, likvidovat samostatný nájezd boleslavského Marka. Děravá obrana Letců jako by dnes v první třetina neopustila střídačku. První branka utkání tak přišla už ve čtvrté minutě, když se prosadil boleslavský Kallerstein (0-1).
V šesté minutě přidala Boleslav druhou branku, když střelu dnes aktivního Marka dorazil Podsedníček (0-2). V deváté minutě musel Švihálek likvidovat další samostatný nájezd, tentokrát zneškodnil pokus Semiráda. Poté se hra opticky vyrovnala, nicméně špatně bruslící Letňany tahali za kratší konec. Další velikou šanci měla opět Boleslav v 20. minutě, prázdnou branku po přihrávce Podsedníčka ale Borovec minul.

V druhé třetině jsme viděli zlepšenou hru ze strany Letců, nicméně i Boleslav si udržela stejné tempo jako na začátku utkání. V 23.minutě dostali Letci možnost přesilové hry a po střele Šíra od modré čáry snížili na rozdíl jedné branky (1-2). Vzápětí se dostal do dobré příležitosti Uhlíř, střela z voleje mu ale nesedla.  
V 25.minutě vyřešil situaci 2 na 1 nekompromisní střelou Boček - z pravého kruhu vymetl růžek Švihálkovy branky (1-3). V dalších minutách přišla série vyloučení na obou stranách. Ve vlastním oslabení dokázal opět ujet boleslavský Marek, nicméně Švihálek už nebyl překvapen a v pořadí již třetí samostatný nájezd s přehledem zlikvidoval. V 31. minutě předvedl Švihálek další skvělý zákrok ze svého repertoáru, když zastavil průnik Podsedníčka a následné trestné střílení Semiráda. Letci měli ještě před koncem druhé třetiny přesilovou hru 5 na 4 a i když celou dobu kombinovali v útočném pásmu, kýžená branka nepřišla.

V třetí třetině ukazovali Letci zvýšené úsilí a snahu utkání zvrátit. Po šesti minutách hry se jim díky Karabáčkovi podařilo snížit na rozdíl jedné branky (2-3). Bohužel ihned po buly ve středním pásmu boleslavský Semirád vrátit dvougólové vedení na stranu Boleslavi (2-4).
V 52. minutě přišla další výhoda přesilové hry pro domácí a po přihrávce Karabáčka se dokázal prosadit Chvátal (3-4). V 55. minutě došlo ke kuriózní situaci, když se ke srážce dvou hráčů připletl hlavní rozhodčí a bohužel nebyl schopen dále utkání odřídit. Po dohodě soupeřů utkání pokračovalo pod vedením dvou čárových.
Malá přestávka se více vyplatila Letcům, kteří nastoupili ve zbytku utkání k neuvěřitelnému tlaku. V 58.minutě vyslal Brejcha přihrávkou z otočky do úniku Karabáčka a ten se opět nemýlil - boleslavského brankaře prostřelil a na střídačce Letců zavládla euforie (4-4). V poslední minutě měli ještě Letci výhodu přesilové hry, ve které měl nejblíže k totálnímu zvratu po střele Hese Litera, boleslavský obránce ale pádem do střely jeho pokus do odkryté branky zablokoval.

Stejně jako ve čtvrtek se i dnes utkání přehouplo do prodloužení, ve kterém pokračovala přesilová hra Letců. I přesto, že pravidla oproti loňské sezóně doznala změn a pokračovat se tak v prodloužení mělo v počtu 4 na 3, rozhodčí nakázal pokračovat v počtu 5 na 4. Letcům nezbývalo nic jiného, než nastoupit. Do největší šance se opět dostal Litera, boleslavského brankaře ale nepřekonal.

Prodloužení branku nepřineslo a tak se muselo rozhodovat na nájezdy. Švihálek dokázal zlikvidovat všechny boleslavské vykonavatele, z Letců se prosadil krásným forehandovým blafákem Karabáček a vystřelil tak Letcům důležité dva body.

I když dnes byli Letci většinu utkání slabším týmem, dokázali díky úsilí v závěru utkání nepříznivý vývoj otočit a připsat si bod navíc v nájezdech. Boleslav dnes trochu nezaslouženě, především díky Švihálkovy v brance Letců, odjela pouze s jedním bodem. 

TABULKA ELSD PO 25. KOLE

VÝSLEDKY 25. KOLA


Čtěte také

Podcast hokej zblízka