čtvrtek 01. prosince 2011

Mladší dorost ukončil vítěznou sérii, prohrál s Mountfieldem

Domácí utkání hrál ve čtvrtek i mladší dorost a čekal ho nelehký úkol - potvrdit roli favorita skupiny střed a porazit České Budějovice. Po celkem vyrovnaném utkání ale odešli Letci po deseti vítězných utkáních poraženi 5:1.

Mountfield měl skvělý nástup do utkání, když už v 50 vteřině poslal hosty do vedení Samohejl (0-1). Zaskočení Letci srovnali hru a především první dva útoky dělali budějovickým problémy, nicméně vypracované šance v branku neproměnili a to i přesto, že měli dvakrát výhodu přesilové hry. Naopak Mountfield dvě minuty před koncem po chybě Karabáčka v obranném pásmu zvýšil vedení díky Jáchymovi na dvě branky (0-2).

V druhé třetině byli z počátku Letci aktivnější, jako by dvougólové vedení Mountfield uklidnilo. V 25. minutě se po přihrávce Honetslagera prosadil Karabáček a snížil tak na rozdíl jedné branky (1-2).
Ve 28. minutě ale zaúřadoval Smejkal a ve 30. minutě přidal ten samý hráč další branku a hosté tak vedli už o tři branky (1-4).

Třetí třetina byla dlouho vyrovnaná, více jasných šancí měli domácí a to i přesto, že byli pětkrát vyloučení. Samostatný nájezd neproměnil Karabáček, neprosadil se ani Dyrink zcela sám před budějovickým Sovou. Naopak Mountfield díky hattricku Smejkala přidal v 58. minutě pátou branku a uzavřel tak skóre zápasu (1-5).

Další utkání čeká mladší dorostence v neděli 4.12. v Liberci.

TABULKA ELIOD ELMD

VÝSLEDKY 17. KOLA

Čtěte také

Podcast hokej zblízka