Malí Letci se loučili se sezonu na turnajích
pátek 15. dubna 2016

Už to jsou chlapáci, chválí poslušné třeťáky jejich trenér

S přátelským mačem proti rodičům a plni zážitků z odvedené práce se rozloučila s právě ukončenou sezonou parta letňanských třeťáků. V posledních týdnech si malí Letci užili účast na několika turnajích. O uplynulém víkendu absolvovali ten poslední - vítkovický Ostraváček se 24 týmy z Česka a Slovenska. Čtrnáct dní předtím zase zazářili na minihokeji ve Žďáru a Světlé nad Sázavou.

Ročník 2007 si už letos vyzkoušel turnaj na velkém kluzišti, ale většinu akcí zatím odehrál jen na malém. Včetně té v Ostravě, kde kádr trenéři spravedlivě rozdělili na dvě mužstva tak, aby si zahrály všechny děti.

Tým Letci II nakonec obsadil 13. příčku, tým Letci I skončil dvacátý.

"Možná to není extra výsledek, ale kromě domácích Vítkovic jsme byli jediní, kdo pro turnaj rozdělil tým na dva. Snažili jsme se je sestavit plus minus výkonnostně stejně. A herně jsme určitě nepropadli, jen jsme těžko dávali góly a někdy jsme naopak zbytečně inkasovali," říká trenér Marek Horáček.

Podle něj bylo ze všeho nejdůležitější, že si všichni Letci do jednoho třídenní turnaj užili. Do Ostravy vyrazili už ve čtvrtek a domů se vrátili v neděli večer Pendolinem.

"Kluci byli hodní, během zápasů si fandili navzájem, cestou autobusem z haly na hotel si skandovali a prostě se turnajem bavili," chválil kouč. "Kolikrát jsme museli na utkání dlouho čekat, ale krátili jsme si chvíle hraním karet nebo mydlením míčku s malými hokejkami," dodal s tím, že za celou dobu nemusel řešit sebemenší problém.

"Už to jsou velcí chlapáci, jen jim je třeba někdy říct jednu věc víckrát," směje se Horáček a nezapomněl poděkovat svému kolegovi Janu Mišnerovi, jenž mu před cestou na dovolenou vypomáhal. "A taky Pavlovi Hlaváčovi za pomoc a samozřejmě rodičům, kteří prcky podporovali a zajišťovali svačinky a servis."

Na medaile v Ostravě sice třeťáčci nedosáhli, ale těšit se z nich mohli už na konci března. 

Jeden tým totiž vyhrál turnaj ve Žďáru nad Sázavou, když porazili domácí mužstvo, pražskou Slavii, Kometu Brno, Spartu Praha, Jihlavu, Hodonín a Chrudim. "Uzavřeli jsme tam sezonu sérií 19 výher a jedné remízy z posledních 20 zápasů na minihokeji od poloviny ledna," ocenil trenér Horáček.

Druhý tým zase skončil ve stejnou dobu stříbrný ve Světlé nad Sázavou, kde se vedle domácích pro změnu poměřil s Havlíčkovým Brodem, Technikou Brno, pražskou Hvězdou, Humpolcem, Chocní a Jindřichovým Hradcem. "Což je pecka, protože ostatní tam jeli s prvním týmem a my tam poslali kluky z našeho béčka, kteří se s konkurencí skvěle vypořádali," těšilo Horáčka.

Kdyby prý Letci postavili v Ostravě jeden tým z těch nejlepších, mohli pomýšlet taky vysoko. "Ale chtěli jsme se takhle se sezonou rozloučit všichni a jsem rád, že se to povedlo a všichni byli rádi."

I přesto ale Horáček ví, že je stále na čem pracovat. 

"V Ostravě jsem viděl některé hráče jiných týmů, kteří byli úplně někde jinde a výkonnostně ostatní jasně převyšovali. Budeme dál poctivě pracovat a věřím, že se budeme i zlepšovat."

Za rok totiž tento ročník zahájí žákovskou ligu na velkém hřišti. A to už bude zase jiný hokej. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka