středa 30. listopadu 2011

5. a 7. třída odehrála pražské derby s HC Sparta Praha

Tento víkend nebyl pro Letce, tak přesvědčivý jako ten minulý, avšak hráli proti soupeři, který si stojí v čele tabulky.

5. třída
Mistrovské utkání (11.kolo)

HC Letci Letňany - HC Sparta Praha 
Výsledek: 0:6
Třetiny: ( 0:4, 0:0, 0:2 )

Letcům se nepovedla úvodní část derby, která poznamenala celý zbytek utkání. Po vyrovnaném úvodu si jeden z obránců Letců zkomplikoval rozehrávku, chyboval a zabránil vstřelené brance pouze za cenu faulu. Sparta však po několika vteřinách toto vyloučení potrestala gólem z dorážky (0:1). Druhá branka padla opět po individuální chybě obránce, který ztratil kotouč při rozehrávce (0:2). Letci poté vrhli všechnu snahu do útoku, vytvořili si tlak, Spartu byla nucena faulovat, ale vrcholem zmaru domácích byly neproměněné šance a třetí (0:3) a čtvrtý gól (0:4) při vlastních přesilovkách.

Druhá třetina branku nepřinesla i když si šance vypracovali obě strany, jenže těm nepřáli oba brankáři.

Do třetí třetiny vlétli Letci výborně, s tím, že už nemají co ztratit. Výborně napadali, dohrávali hráče a vytvořili si drtivý tlak a v několika střídání po sobě svírali Spartu v jejím obranném pásmu. Branku toto snažení však opět nepřineslo. V druhé polovině třetí třetiny využila Sparta otevřené hry domácích a z brejku skórovali na (0:5), kdy jeden z domácích hráčů při dobruslování spadl v plné rychlosti, vrazil vlastního gólmana  do branky a hráč Sparty pohodlně skóroval do odkryté branky. Poslední branku utkání vstřelila "sparťanská raketa" a "Ex-Letec" Kostrhún, který našlápl do volného prostoru u pravého mantinelu a zakončil svůj bleskový únik forehandovým blafákem (0:6). Zkompletovaným hattrickem tak Kostrhún zakončil svůj skvělý výkon. Nejlepším hráčem domácích byl bezpochyby brankář Zeithaml.

Letci tak ani na sedmý pokus nedokázali Spartu porazit a bohužel se ani nepřiblížili vyrovnaným duelům z konce minulé sezóny. Nezbývá jen doufat, že se to povede ve finálové skupině. Pokud však Letci nebudou proměňovat vyložené šance, tak jako v posledních dvou utkáních a všichni hráči nezahrají na své maximum, jen těžko se to podaří.

7. třída
Mistrovské utkání (11.kolo)

HC Letci Letňany - HC Sparta Praha 
Výsledek: 3:7
Třetiny: (2:3,1:2,0:2)

Hráčům se povedl velmi dobře nástup do utkání, kdy po pár minutách vedli 2:0, jenže potom se nedařilo a hráči odcházeli do kabin po první třetině výsledkem 2:3 pro hosty. Ve druhé třetině se hráči nesmířili s tím že by měli prohrát a stále na svého soupeře vytvářeli tlak, ale nebyli schopni oproti soupeři dostat kotouč za záda brankáře. Sparta využila zaváhání brankářů a zmatky před bránou, které tvořili obránci. Letci ve třetím dějství nebyli schopni dát gól, a naopak dva dostali. Soupeř si tak odvezl dva body z Letňan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka