Herně prožili žáci Letců povedený víkend
středa 20. ledna 2016

Čtyřka prožila premiéru. Pětka se sedmičkou nadělovaly

Minulý týden si odpočinuli, aby se znovu mohli vrátit do parádní střelecké formy. Páťáci a sedmáci v obou případech deklasovali Kutnou Horu, čímž navázali na skvělý vstup do nového roku. Soutěžní premiéru si naopak připsala čtvrtá třída. Netradičně defenzivní souboj se Slavií nakonec Letňany prohrály těsně 0:1. Šestka s osmičkou měly tentokrát volno. Do zápasového kolotoče se vrátí v sobotu.

Čtvrťáci začali těsnou prohrou

Soutěž čtvrtých tříd otevírá své brány tradičně se začátkem nového roku, a protože Letci vyhráli minulý týden se Zbraslaví kontumačně, první ostrý start si připsali až na Slavii. Vyrovnaný souboj nakonec rozhodla jediná branka ze závěru třetí periody, kvůli které svěřenci Ladislava Kadaněho prohráli.

Sám trenér přiznal, že od zápasu očekával daleko více branek. "Bylo to první mistrovské utkání této kategorie. Vyrovnaný duel z obou stran, nebylo moc šancí, což je u téhle třídy rarita. Většinou padá víc gólů," vysvětloval.

Dlouho se hrálo bez branek, a proto bylo jasné, že každá šance může být klíčová. "Bohužel jsme ve třetí třetině doplatili na nevyužití dvou gólových příležitostí. Slavia naopak čtyři minuty před koncem dala branku na 1:0, čímž to prakticky skončilo," popisoval Kadaně rozhodující momenty utkání.

I přes prohru byl letňanský kouč spokojený s předvedenou hrou. "Musím pochválit mužstvo za to, jakou odvedlo práci, protože hrálo fakt dobře. Líbil se mi i výkon obou gólmanů, které jsem prostřídal. Oba předvedli koncentrovaný výkon po celý zápas."

4. třída: Slavia - HC Letci 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Pětka si znovu zastřílela

Před Vánoci prohráli páťáci dva zápasy s těžkými soupeři. V novém roce na ně ovšem čekal daleko přijatelnější los. Po kanonádě ve Velkých Popovicích si Letci nenechali ofenzivní choutky narušit ani v Kutné Hoře, kterou přehráli lehce 10:3.

"Bylo to jednoznačné utkání, akorát jsme tam nedali ještě několik branek, především pak v první části. Tam jsme se trápili a neproměnili asi čtyři vyložené šance," trošku zalitoval trenér Jiří Nikl.

Svoji převahu začali Pražané potvrzovat na výsledkové tabuli až od druhého dějství. "Pak už to tam začalo konečně padat. Kluci se snažili hrát kombinačně a vycházelo to," řekl spokojeně letňanský kouč.

Jisté výhrady měl však k práci před vlastní brankou. "Dva góly jsme dostali z předbrankového prostoru, kdy oni vystřelili, a díky milosrdnosti našich obránců i v pohodě dorazili. Obránci by si měli lépe rozebrat hráče, aby mohli vyčistit prostor před bránou," upřesnil své výtky.

5. třída: Kutná Hora - HC Letci 3:10 (0:1, 2:5, 1:4)
Branky hostů: Vašíček 3, Vosmík 2, Štípek 2, Šrámek, Flieger, Godochkin. Asistence: Godochkin 3, Štípek 2, Bejček, Svoboda, Šrámek, Sitarčík.

Sedmáci deklasovali outsidera

Chladnokrevně a nemilosrdně. Takovým způsobem sedmáci pravidelně přejíždějí své soupeře, a nic na tom nezměnilo ani sobotní utkání v Kutné Hoře, které mužstvo kouče Martina Uldricha zvládlo hladce 17:1.

A právě trenér Letců už druhý zápas za sebou použil stejný výraz k hodnocení. "Byl to zápas o ničem. Od začátku jsme měli jasnou převahu. Stačilo nám hrát na půl plynu a stejně jsme jim dali 17 gólů. Kdyby se místo toho trénovalo, dalo by to klukům víc," spekuloval.

Jediné, o co se Uldrich strachoval, byla sestava, v jaké zápas odehraje. "Jeli jsme tam v deseti hráčích a s jedním gólmanem, tak to bylo ošemetné. Doufali jsme, že dorazí všichni. Kvůli počasí byl totiž problém s dopravou. Dva lidi tam přijeli pozdě, ale naštěstí stihli alespoň rozbruslení," vysvětloval šéf letňanské střídačky.

Přínos ze zápasu nakonec Uldrich viděl v něčem úplně jiném. "Došlo tam k nějakým incidentům, tak jsme kluky poučili o chování a vystupování mimo led. Bylo dobré, že jsme si hned po utkání mohli promluvit o tom, jak by se měli chovat," uzavřel.

7. třída: Kutná Hora - HC Letci 1:17 (0:4, 1:6, 0:7)
Branky hostů: Novotný 4, Broš 3, Čech 2, Vlasák 2, Barratt 2, Straka, Václavík, Dobrov, Bucek. Asistence: Vlasák 4, Dobrov 3, Bucek 2, Broš 2, Barratt 2, Václavík, Čech.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka