Letci doma porazili Vary, potom podlehli v Ústí
pondělí 18. ledna 2016

Lup na ledě lídra nevyšel. Juniorka inkasovala v závěru

Napůl úspěšná byla o uplynulém víkendu letňanská juniorka. Zatímco v pátek si na domácím ledě poradila s Karlovými Vary a tamní rezervu porazila 4:3, v neděli neuspěla na půdě vedoucího lídra, když v Ústí nad Labem prohrála 2:3. I přes porážku se ale v prvoligové skupině Západ drží na průběžném druhém místě. A hráči si od trenéra Milana Antoše zasloužili další slova chvály.

Jako by junioři odmítali dohrávat jasně rozehrané zápasy v poklidu. Před týdnem na Kobře ztratili luxusní náskok 6:0 a o těsné vítězství museli nakonec bojovat až do samotného závěru. V pátek proti "béčku" Karlových Varů zažili trochu podobný scénář.

Do utkání vstoupili bravurně, jen během první třetiny vyslali na západočeského soupeře celkem 17 střel. Jenže když si vypracovali čtyřbrankový náskok, polevili. A Vary vycítily šanci...

"Odehráli jsme dobrý zápas. Ale za stavu 4:0 jsme vystřídali gólmana, aby si zachytal i ten druhý," vysvětloval trenér Milan Antoš. "Bylo to z důvodu, aby se kluci začali víc soustředit na obranu, protože v neděli nás čekalo ještě náročnější utkání."

Po tomto záměru ale Letci paradoxně inkasovali tři branky. Tu třetí naštěstí až v poslední minutě, takže vítězství si pohlídali. Byli mu blízko i v neděli.

"V Ústí jsme odehráli hodně těžký zápas na velkém kluzišti, ale vedli jsme si dobře," popisoval trenér Antoš. Jeho parta inkasovala dvě branky z přesilových her, o vedení 2:1 přišla v 53. minutě a rozhodující úder inkasovala jen dvě minuty před koncem.

"Udělali jsme chybu, která nás stála body. Prohráli jsme ovšem se vztyčenou hlavou," dodal Antoš.

Následující víkend čeká juniory domácí utkání s Litoměřicemi a výjezd na led třetího PZ Kladna.

HC Letci - Karlovy Vary "B" 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
Branky domácích: Hrubant M. 2, Husák, Poljanyčka. Asistence: Rulf 2, Kučera, Keller, Honetschläger, Neuman.

Ústí nad Labem - HC Letci 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Branky hostů: Honetschläger, Poljanyčka. Asistence: Husák, Neuman.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka