čtvrtek 24. listopadu 2011

Utkání staršího dorostu s Hradcem rozhodly až nájezdy

Po sobotním utkání s Havlíčkovým Brodem zavítal ve čtvrtek do ICE ARENY další nepříjemný soupeř - Hradec Králové. Poslední utkání s Hradcem Letci fatálně nezvládli, když ostudně prohráli 2:8. Ve čtvrtek měl Hradec opět skvělý vstup do utkání, Letci ale dokázali srovnat a odskočit do vedení o jednu branku. Srovnání přišlo pouhých 12 vteřin před koncem při přesilové hře Hradce 5 na 3. Následné prodloužení vítěze nepřineslo a když se v nájezdech ani jeden z Letců neprosadil, o bod více si z utkání díky proměněnému nájezdu Půlpána odvezl Hradec.

Letci neměli dobrý vstup do utkání. Hradec výborně bruslil a byl silný na puku. Už ve 4. minutě putoval na trestnou lavici domácí Švábík a půl minuty před koncem oslabení se z levé strany od modré čáry střelou golfem prosadil Jebavý (0-1). Rozhozený Švihálek se ještě nestačil vzpamatovat, když ho o minutu později nachytal střelou nad rameno Procházka (0-2).
Po dvou brankách tlak Hradce povolil a hra se začala vyrovnávat, nicméně Letci si dnes buď nedokázali přesně přihrát, nebo jim dobré přihrávky odskakovali od hole na čepele soupeřů. Zkrátka Hradec byl v prvních dvaceti minutách jednoznačně lepším družstvem a řídil hru na ledě.
V 18. minutě dostali Letci možnost přesilové hry a při zavážení vyřešil situaci 2 na 1 Kaplan přihrávkou na Karabáčka, který snížil na rozdíl jedné branky (1-2).

Ve druhé třetině se hra Letců zlepšila o sto procent a diváci tak viděli vyrovnaný hokej. Ve 24. minutě poslal Brejcha do samostatného úniku Karabáčka, těsně před zakončením ho ale fauloval Klemenc a tak Karabáček nemohl přesně zakončit. I když pravidla ledního hokeje v těchto případech hovoří jinak, Letci dostali pouze výhodu 2 minutové přesilové hry.
Následnou přesilovou hru Letci nevyužili, hned vzápětí se ale krásnou střelou po ledě mezi betony Šivela prosadil Chvátal (2-2).
Tento stav bohužel dlouho nevydržel a jako už v minulých utkáních, Letci po vstřelené brance neudrželi koncentraci a hned z následující buly inkasovali zásluhou hradeckého Ouzkého branku na 3-2.
V následujících minutách se utkání přitvrdilo a následovala vyloučení na straně Hradce, bohužel Letci nedokázali výhodu využít i když v 32. minutě k tomu měli díky Literovi a závaru v brankovišti Hradce velice blízko.
V 34. minutě se konečně - po střeleckém trápení v minulých zápasech prosadil Brejcha - z otočky střelou po ledě překonal Šivela a srovnal na 3-3.
V následujících pěti minutách měli další šance na hokejce Kaplan a Karabáček oba ale stříleli slepými.

Do třetí třetiny měli Letci skvělý nástup, když už ve 43. minutě po přihrávce Uhlíře Brejcha (4-3) poslal Letce do vedení.  Karta se obrátili a více ze hry najednou měli domácí. Posunout Letce do dvougólového vedení měl v 46. minutě Arnošt, po přihrávce Jenčeka ale váhal se zakončením a poté pouze trefil Šivela v brance. Do 50. minuty se Letcům dařilo naprosto kontrolovat hru, pak ale disciplína Letců povolila a v 53. minutě šel dnes už potřetí na trestnou lavici Brejcha. V 55. minutě fauloval kolenem Švábík, vysloužil si trest 5 + OK a putoval se předčasně svlékat do kabiny. Minutu před koncem utkání propadl ve středním pásmu Šír a po faulu, kdy se snažil zastavit unikajícího hradeckého hráče, hráli Letci ve třech.
Po timeoutu nastoupili hosté v 6 proti 3 a nedat v takové situaci branku je opravdu těžké. Letci dokázali přes půl minuty ustát tlak Hradce, nicméně jejich trápení ukončil 12 vteřin před koncem dělovkou z voleje z mezikruží Konečný a bylo jasné že se bude hrát prodloužení (4-4).

V prodloužení měl asi největší šanci Brejcha, v poslední chvíli mu ale puk sjel a zakončil nepřesně.

V nájezdech se ani jeden letňanský hráč v pořadí Karabáček - Chvátal - Litera neprosadil. Za Hradec hned první nájezd backhandovým blafákem proměnil Půlpán a vystřelil tak pro hosty 2 body.

Dnes se k neproměněným šancím Letců přidala i nedisciplinovanost a stála Letce důležité dva body. Již v pátek vyráží Letci na předehrávku utkání do Liberce (17:00).

VÝSLEDKY 22. KOLA

TABULKA PO 22. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka