Ostatní třídy Letců měly volný program
pondělí 11. ledna 2016

Neúspěšný víkend. Šestka s osmičkou zůstaly bez bodu

Pouhé dva zápasy měli o uplynulém víkendu na programu letňanští žáci. Pětka a sedmička si užívaly volna a čtyřce, která se chystala odstartovat mistrovskou soutěž na velkém kluzišti, byla premiéra se Zbraslaví odložena. Šestku a osmičku čekaly tuhé boje na horkém ledě Pardubic, ale ani jedno mužstvo tam nedokázalo uspět. Poprvé v sezoně tak žákovský víkend zůstává bez jediného bodu.

Šestka svého soka neporazila ani napotřetí

Šesťáci se v poslední době dostali do malého útlumu, vždyť ve čtyřech posledních zápasech už potřetí prohráli. Jenže v Pardubicích je nečekal snadný úkol. Východočeši jsou jediným soupeřem, kterého ve třech pokusech nedokázali porazit ani jednou.

Na předchozí dvě porážky 3:6 nyní Letci navázali prohrou 3:5.

A to i přesto, že se do Pardubic vydali se silnou sestavou. "Pardubice jsou velmi kvalitní soupeř, ale kluci z nich měli zbytečný respekt," začal své hodnocení Milan Hluchý, který zastupoval Jana Zlatohlávka, jenž si plnil povinnosti se starším dorostem.

"Nechci mluvit o chybách, které se projevovaly ve hře. Bylo jich mnoho a převážně taktického charakteru, ale děti jsou v šesté třídě a mají spoustu času se hokejové učit a rozvíjet. Jsou to často chyby, kdy se kluci nechají strhnout hrou, vidí jen puk, nedrží si svá místa a pak vzniká ve hře chaos."

Letci od začátku tahali za kratší provaz a marně se snažili vypracovaný náskok domácích smazat. Jedna z dalších věcí, které Hluchému vadily, byla včasnost střídání.

"Takto těžký zápas prohrajete kvůli spoustě detailů, ale to by mě zase tak netrápilo, protože výhry a prohry jsou v těchto kategoriích až druhotným ukazatelem. Co mi ale ve hře chybělo, byla hokejová chytrost, nápaditost a nebojácnost. Ten moment, kdy do hry dají něco víc, než co jim řeknu," uzavřel.

6. třída: Pardubice - HC Letci 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky hostů: Strnad 2, Čech. Asistence: Strnad, Vlasák, Čech.

Osmička nevyhrála už páté utkání v řadě

Období bez vítězství v současnosti prožívají osmáci, kteří v Pardubicích nevyhráli už páté utkání v řadě. Na rozdíl od první bitvy na východě Čech, kdy utrpěli debakl 4:12, však tentokrát odehráli důstojnější bitvu.

Na druhou stranu - doma s Pardubicemi dokázali remizovat, ale tentokrát byl soupeř nad jejich síly. "Začátek jsme prospali, dostali dva góly a těžko jsme se vraceli do zápasu," hodnotil Ladislav Kadaně, který rovněž zastupoval trenéra staršího dorostu Martina Rouska.

A to ještě Pardubicím neuznal rozhodčí regulérní branku, neboť její autor měl v zápise o utkání uvedeno špatné číslo dresu. "Pak jsme se sice odhodlali k trochu útočnější hře a snížili, ale nestačilo to," ocenil Kadaně alespoň výkon ve druhé třetině, která skončila 2:2.

"Na srovnání stavu už jsme neměli sílu. Pardubice jsou třetí a kvalitou bych je přirovnal k vedoucímu Liberci," dodal. "Byl to můj první zápas u tohoto týmu, takže to zatím víc hodnotit nechci."

8. třída: Pardubice - HC Letci 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky hostů: Rochl, Krutil. Asistence: Hlaváč 2, Mulač, Zrcek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka