Letci pod Antošem porazili Most i Kobru
pondělí 11. ledna 2016

I 6:0 se dá ztratit. Ale junioři divočinu nakonec zvládli

Jako by o Vánocích ani chvíli nelenili a tvrdě se připravovali na druhou část sezony. Anebo jim tahle třítýdenní pauza zrovna přišla vhod. Letňanští junioři vstoupili do nového roku dvěma divokými výhrami - v pátek s jednoznačným skóre 9:1 nad Mostem. V neděli urvali další tři body na ledě Kobry, kde naopak zvítězili těsně 7:6. V obou utkáních už stál na střídačce nový trenér Milan Antoš.

Domácí kanonáda 9:1 nebyla žádná náhoda. Letci předvedli skvělý výkon, byť neměli k dispozici tři kompletní formace. "Ale na těch klucích bylo vidět, jak je hokej baví. Od začátku plnili to, co bylo k vítězství potřeba," nešetřil chválou kouč Antoš. 

Pochvalu si zasloužili všichni do jednoho. Mužstvo potvrdilo průběžnou druhou pozici v prvoligové tabulce skupiny Západ. A to i v neděli při těžkém utkání na ledě pražské Kobry.

"Do něj jsme vstoupili úplně stejně, jak jsme zakončili zápas s Mostem. V první třetině hráči předváděli fantastický výkon, kterému se nedalo takřka nic vyčíst," popisoval úvod souboje letňanský lodivod.

Ten začátek byl skutečně pohádkový. Podržte se - Letci si v úvodním dějství vypracovali šestibrankový náskok. Šestibrankový! Jenže v hokeji se může stát cokoliv a i o takové vedení se dá přijít.

Ukázalo se to právě v tomto klání. Ještě do první přestávky se domácí Kobra stihla prosadit a pak zahájila velkou stíhací jízdu. "Jako by nás postihl nějaký kolaps. Zatlačili nás a zlepšovali se," přiznal Antoš.

Kobra v kádru měla i s gólmanem tři jména, která nastupují za druholigový "A" tým. Přesto Letňanští nakonec dokázali misku vah překlopit na svoji stranu a jejich elitní formace zhruba dvě minuty před koncem zařídila vítězný gól z hole Oleksandra Poljanyčky.

"Naše první lajna si zaslouží velké uznání, protože to nevzdala ani za tak nepříznivého vývoje," ocenil trenér a zároveň si postěžoval na výkon rozhodčích."Zhruba 25 vteřin před koncem nás navíc sudí chybně potrestal za vyhozený puk a čelili jsme power-play soupeře. Ale co se divit - už předtím Kobře uznal gól z dvoumetrového ofsajdu."

Antoš má tak za sebou úspěšnou premiéru u juniorky. Poté, co byl v prosinci přeřazen ze staršího dorostu a poté odcestoval na mistrovství světa dvacítek jako spolukomentátor České televize, absolvoval s tímto týmem první dvě utkání v rozjeté sezoně.

"Je tu vidět, že kluci hrají hlavně pro radost a o nic jim nejde. Nemají žádné nervy a zápasy si vyloženě užívají," všiml si. "U staršího dorostu jsme museli sbírat body a pro kluky to kolikrát bylo těžké. Tady je ovzduší uvolněnější, ale takhle to chodí všude a v každém zaměstnání."

HC Letci - Most 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)
Branky domácích: Hrubant, Neuman, Novotný, Katriňák, Kazda, Rulf, Pavičević, Poljanyčka, Kučera. Asistence: Kazda 2, Špičan 2, Neuman, Honetschläger, Husák, Katriňák, Poljanyčka, Kučera, Novotný.

Kobra Praha - HC Letci 6:7 (1:6, 3:0, 2:1)
Branky hostů: Neuman 2, Poljanyčka 2, Husák, Honetschläger, Pražienka. Asistence: Keller 2, Kazda 2, Kučera 2, Hrubant, Rulf, Pražienka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka