Letci po prohře v Litvínově porazili PZ
neděle 10. ledna 2016

Mladší dorost odčinil debakl. A teď ho čeká znovu pauza

Nejdříve dostali výprask v Litvínově, aby ho následně odčinili s PZ Kladno. Zatímco mladší dorost ve čtvrtek utrpěl debakl 0:5, v neděli doma poctivě odpracovaným výkonem zvítězil 3:1. Letci momentálně mají rozbitý program, po nedávné vánoční přestávce je tentokrát čeká čtrnáctidenní pauza kvůli mládežnické olympiádě krajů. Poté se vrátí do extraligového kolotoče, kde stále živí šanci na play-off.

V Litvínově se týmu Tomáše Blažka máloco povedlo, zato po bitvě s Kladnem mohl být letňanský kouč spokojen. "Co se týče důrazu a nasazení, odehráli jsme velice slušné utkání," pochválil své svěřence. 

Skóre v 15. minutě otevřel obránce Erik Hlinka, náskok navýšila sehraná dvojice Dominik Sklenář - Tadeáš Pinkas. Hosté už stihli v závěru jen korigovat, a tak si Letňanští bezpečně dokráčeli pro další tři body.

"Technika tentokrát sice pokulhávala, ale výkon mě potěšil. Byla to týmová práce, na výsledku se podíleli všichni hráči," dodal Blažek.

Ten teď bude celé dva týdny připravovat své mužstvo na další extraligová utkání. Ovšem bez pár svěřenců, neboť Daniel Fleischman, Karel Klikorka, Lukáš Pařík a Tadeáš Pinkas by se měli zúčastnit olympiádu mládeže za výběry Prahy nebo středních Čech.

"Možná se spojíme s osmáky, aby nás na tréninku bylo víc a kvalitně potrénovali. Klukům ve výběrech každopádně přeju hodně štěstí,"uzavřel na konci týdne Blažek.

HC Letci - PZ Kladno 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hlinka, 33. Sklenář (Lytvynov), 39. Pinkas - 54. Šimáček (Šmatlák, Čermák). Rozhodčí: Matúška - Hrubec, Holý. Vyloučení:6:5. Využití: 1:1 + Sklenář (Let.) 10 min. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 37:27.

Litvínov - HC Letci 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 12. Šarlinger (Žižka, Pech), 41. Dufek (Bártek), 45. Svoboda (Bártek, Dufek), 52. Jindra (Svoboda), 58. Šarlinger (Jouza).Rozhodčí: Luczków - Toman, Janíček. Vyloučení: 4:4 + Fleischman (Let.) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 85. Střely na branku: 44:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka