Letci po reprezentační pauze porazili Písek
pátek 13. listopadu 2015

Povinné vítězství. Mladší dorost vzal tři body outsiderovi

Povinné tři body měli mladší dorostenci uhrát na ledě Písku. V tomto úkolu poměrně jednoznačně obstáli. Letci se po reprezentační přestávce vrátili do extraligového kolotoče vítězstvím 6:1 nad jednoznačným outsiderem skupiny Západ a v posledních čtyřech utkáních si připsali už třetí výhru. Do konce základní části zbývají jen tři kola, potom bude tabulka rozdělena do další nadstavby.

V ní do play-off automaticky postupuje jen první čtyřka, na kterou Pražané momentálně ztrácejí osm bodů. Ovšem na šestém místě je dělí jediný bod od pátého Chomutova. 

V nadstavbě sehrají týmy od 5. do 10. příčky čtyřkolový systém každý s každým a nejlepší z této šestice postoupí do vyřazovací fáze. Šanci bude mít poté i druhý nejlepší tým ze všech tři skupin. 

Co to znamená? Že Letci hrají v každé bitvě o každý bod. A stále živí naději na historický úspěch.

Po reprezentační pauze byl s nulou na kontě beznadějně poslední Písek ideálním soupeřem na rozehrání a Letňanští toho na jihu Čech využili. "Splnili jsme povinnost, ovšem první polovina utkání byla vyrovnaná," hodnotil jeden z trenérů Ladislav Kadaně.

Letci měli herní převahu, jenže domácí jim nedali nic zadarmo a urputně bránili. Paradoxně hosty nakoplo vyloučení jejich Davida Kaliny do konce utkání, protože přežili pětiminutové oslabení a sami pak v přesilovce udeřili.

Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se uvedl kapitán Dominik Sklenář. Kadaně ale klade důraz na týmový výkon. "Hrajeme zápas od zápasu, a když nebudeme dělat věci, které dělat máme, neuspějeme ani s lehkým soupeřem," říká. Reprezentační pauza na herním projevu prý znát nebyla.

Také se Letci během ní poctivě udržovali v kondici. Sice si dopřáli pár dní na regeneraci, ale v trénincích se mimo jiné zaměřili i na kondiční bruslení."Snažili jsme se trénovat s tím, co jsme měli," připomněl Kadaně početnou marodku. V rámci pauzy si domluvili i přátelské utkání s pražskou Kobrou, které zvládli po samostatných nájezdech.

Už v neděli je čeká další důležitý duel s Kladnem. Příští týden zakončí základní část domácí bitvou s Ústím nad Labem a soubojem v Plzni.

Písek - HC Letci 1:6 (1:2, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 10. Přibyl (Novotný) - 8. Šíba (Sklenář), 16. Němec, 50. Pinkas (Sklenář), 51. Sklenář (Klikorka), 56. Šíba (Navrátil, Sklenář), 58. Klikorka. Rozhodčí: Poskočil - Vavruška, Vondráček. Vyloučení: 3:3 + Kalina (Let.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 95. Střely na branku: 23:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka