Letňany přestřílely Litvínov a jsou před ním
neděle 01. listopadu 2015

Mladší dorostenci byli v ofenzivním souboji efektivnější

V nedělním duelu s Litvínovem potřeboval letňanský mladší dorost nutně tři body, aby se udržel alespoň na dostřel čtvrtému místu. Z utkání se nakonec stalo gólové galapředstavení, které skončilo vítězstvím Letců 9:5. Rozporuplné pocity však měl kouč Tomáš Blažek, který nebyl spokojený s obrannou hrou svého celku. "Litvínov hrál naštěstí dozadu stejně špatně," řekl po zápase.

Výkony mladšího dorostu jsou v posledních duelech jako na houpačce. Proti Litvínovu se hrálo o šesté místo, které právě na úkor Severočechů ukořistili Letci.

"Co se týká ofenzivy, můžeme být spokojeni, odehráli jsme velice slušné utkání," pochvaloval si útočné hody svého mužstva kouč Blažek. Ještě, aby ne. Vždyť v posledních pěti střetnutích nenastříleli Letci dohromady tolik branek jako právě dnes.

Rezervy naopak viděl v defenzivní činnosti, za kterou své svěřence nemohl pochválit. "V obraně nám bohužel hráči neplnili to, co měli, takže mám takové rozpolcené dojmy. Litvínovští naštěstí taky moc dobře nefungovali dozadu, a proto padlo tolik gólů."

Obecně však musela zavládnout spokojenost. Tři body totiž Letňany potřebovaly jako sůl. Proti sousedovi z tabulky jsou navíc o to cennější.

Podobně to bral i hlavní muž letňanské střídačky. "Celkově jsme byli lepším mužstvem a výhru jsme si zasloužili. Řekl bych, že ten souboj rozhodla efektivita v zakončení a o něco lepší hra dopředu z naší strany," jmenoval hlavní příčiny úspěchu. 

Další souboj sehrají mladší dorostenci příští čtvrtek, kdy se představí na ledě posledního Písku, který doposud nezískal ani bod. Nyní si dopřejí reprezentační přestávku.

HC Letci - Litvínov 9:5 (3:1, 5:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Pinkas (Navrátil, Sklenář), 20. Antoš (Kalina), 20. Navrátil (Sklenář, Lytvynov), 27. Šíba (Vlček), 29. Kalina (Sklenář), 32. Antoš (Klikorka), 35. Pinkas (Lytvynov, Krutil), 38. Vlček (Klikorka), 47. Němec (Šíba) - 13. Jindra (Dufek, Žítek), 29. Dufek (Svoboda), 34. Pech (Bartoš), 40. Svoboda (Dufek), 56. Bartoš (Vacín, Pech). Rozhodčí: Blumel - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2Diváci: 89. Střely na branku: 46:39.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka