Letci vyhráli potřetí v řadě a stoupají tabulkou
neděle 01. listopadu 2015

I v jedenácti to junioři zvládli, brali zasloužené dva body

Trápení nahrazuje radost. Po nevydařeném vstupu do juniorské ligy se Letňany pomalu dostávají do slušné formy. Tu potvrdili i v pátek v Klášterci nad Ohří, kde v hodně okleštěné sestavě dokázali porazit nepříjemného soupeře 4:3 po nájezdech. Dva body byly zasloužené, ale junioři mohli brát tři, nebýt smolného gólu v poslední minutě. "Vyrovnali ze šťastné střely," popisoval trenér Martin Rousek.

Po dvou výhrách v řadě chtěli junioři uspět i na ledě Klášterce, kterému měli vrátit domácí porážku z úvodního kola.

Dopředu však věděli, že je bude čekat velmi tuhý oříšek. Svěřence Martina Rouska totiž sužují zranění, a tak se na severozápad Čech vydali v basketbalovém počtu. "Jeli jsme tam ve dvanácti lidech, měli jsme mnoho nemocných a zraněných. V samotném utkání se navíc zranil ještě jeden hráč, takže jsme to dohrávali v jedenácti," vysvětloval kouč Rousek.

Ani tento hendikep Letce nezastavil a z Klášterce si nakonec odvezli dva body po vítězství v samostatných nájezdech. Mrzet snad jen mohlo, že nebyly tři. "Myslím si, že jsme si znovu zasloužili vyhrát v normální hrací době. Herně jsme byli v průběhu zápasu lepší."

Junioři přitom museli dvakrát dotahovat, ve třetím dějství se ale chopili vedení, které ztratili minutu před koncem. "Soupeř vyrovnal těsně v závěru ze šťastné střely, která se trefí jednou za rok," smutně přiznal trenér. 

"Nájezdy jsme zvládli opravdu dobře, proměnili jsme čtyři z pěti, a zaslouženě tak vyhráli. Musím kluky pochválit za kvalitní a bojovný výkon," spokojeně popsal vývoj dovednostní soutěže.

Tři výhry za sebou napravily výsledkové tápání letňanské juniorky z úvodních kol a posunuly je na průběžnou pátou příčku.

Klášterec nad Ohří - HC Letci 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky hostů: Neuman, Kazda, Honetschläger, rozh. nájezd Urban.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka