Letci prohráli na Vysočině oba zápasy
sobota 31. října 2015

Vážná situace. Starší dorost prohrává a Brod se vzdaluje

Pro starší dorostence Letňan byl závěrečný říjnový dvojzápas na Vysočině považován za klíčový. Jenže bohužel. Letci, kteří se celou sezonu potýkají se střeleckou impotencí, ani jedno utkání nezvládli. V Jihlavě prohráli 2:5 a v Havlíčkově Brodě 1:6. A právě tento soupeř se v extraligové tabulce skupiny Střed posledním Letňanům zase vzdálil. Situace začíná být vážná.

Utkání na jihlavském ledě vypadalo pro hosty z Prahy zprvu nadějně. Stav po první třetině byl 2:2, ale ve druhé třetině starší dorost dostal tři branky. Což je v současné situaci pro mladé hráče Letců takřka neřešitelný problém.

"Rozhodly to přesilovky soupeře," uvedl trenér Milan Antoš. "Oni tyhle situace zvládli, my ne. Zaváhali jsme ve druhé třetině, i když jsme měli šance, početní výhody, nastřelili jsme břevno. Nevyšlo to, přitom soupeř byl hratelný."

Hosté dali jeden gól z trestného střílení, ze hry se tak prosadili pouze jednou. "S tím nejde uspět," ví kouč Antoš.

Starší dorostenci se v této sezoně trápí, podruhé jsou zatíženi sedmizápasovou sérií porážek, obě strašidelně vypadající červené řady proher přerušil pouze domácí úspěch právě s protivníky z Vysočiny.

"Pořád řešíme situace špatně. Přestože na kluky naléháme, snažíme se jim to v klidu vysvětlovat, mužstvo to prostě neplní. Snaží se hrát něco jiného. Těžko se s tím něco udělá, když hráči sami nepřijdou na to, že musejí střílet daleko častěji," řekl letňanský trenér Antoš.

Ovšem ani v sobotním duelu proti Havlíčkobrodským se to nezlepšilo. Třeba ve třetí třetině, kdy by se měli Letci snažit s výsledkem něco udělat, vypálili na branku pouze třikrát. Jedinou branku vstřelili v oslabení.

Havlíčkův Brod tak v tabulce skupiny Střed extraligy staršího dorostu utekl Letňanům na rozdíl devíti bodů. "Jsme hodně zklamaní, i když nás překvapilo, jak hrál Brod výtečně," uznal trenér Antoš.

"I když víme, že hráče to štve úplně stejně jako nás, tak prostě nedělají to, co po nich chceme," zoufá si letňanský kouč.

O reprezentační pauze si chce Antoš s kolegy a týmem v klidu sednout a rozebrat současné nepříznivé období a pracovat na zlepšení. "Jenže těch chyb je strašně moc. Kdybychom upravovali všechno, tak bychom hráče zahltili. Vybereme dvě tři základní věci," plánuje Antoš s tím, že se zaměří především na bruslení, obranu středního pásma a zvýšení důrazu před vlastním brankovištěm.

Snad se od toho Letci po reprezentační pauze odrazí.

Jihlava - HC Letci 5:2 (2:2, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Jindra (Čermák), 13. Jindra (Heinrich, Slabý Petr), 29. Strnad (Srnský), 38. Strnad (Srnský, Mejzlík), 39. Strnad (Slabý Jiří) - 4. Rousek, 18. Lauko (Danov). Rozhodčí: Doležal - Polák, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. Diváci: 63. Střely na branku: 41:23.

Havlíčkův Brod - HC Letci 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Vlach (Michálek, Beran), 7. Hrabaň (Michálek), 23. Martínek (Holenda), 32. Michálek (Beran, Vlach), 51. Hendrych (Donda), 60. Michálek (Beran) - 24. Fabiánek. Rozhodčí: Hejduk - Jeletz, Klouda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 26:23. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka