Letci dokázali porazit favorita z Kladna
neděle 25. října 2015

Nevzdali se! Mladší dorost dokonal obrat, má cenný skalp

Byla by to paráda, kdyby mladší dorost letos vybojoval historicky první účast v extraligovém play-off. A v honbě za ním může být právě tenhle zápas důležitou vzpruhou. Letci si totiž na domácím ledě vyšlápli na favorizované Kladno a díky své vůli, trpělivosti a bojovnosti otočili nepříznivý vývoj utkání. Slaví tak cenné vítězství 2:1 a připisují si do tabulky další tři body. Důležité body.

Důležité v tom, že se Letci zase o něco víc vzdálili nebezpečným vodám sestupu. A zároveň stále dýchají na záda soupeřům před sebou. V extralize mladšího dorostu přímo postoupí do play-off čtyři nejlepší týmy desetičlenné skupiny, ty další si to rozdají v nadstavbě. 

Letňanům zatím patří šestá pozice se 17 body. Na čtvrtou Slavii ztrácejí sedm.

Hráči ale svoji sebedůvěru posílili skalpem Kladna, kterému momentálně patří třetí příčka. "Kluci se snažili, možná se k nám přiklonilo i trochu štěstí, ale o ten chloupek jsme byli lepší," hodnotil kouč Tomáš Blažek. Bylo to vyrovnané utkání, domácí si však výhru přece jen zasloužili o něco víc.

A ukončili sérii tří porážek v řadě.

Přitom prohrávali už v první třetině a do té třetí šli stále s jednogólovým mankem. Dílo obratu načal ve 45. minutě Karel Klikorka a dokonal ho tři minuty před koncem Ivan Lytvynov. Opora obranných řad zavezla kotouč do útočného pásma, uvolnila se ke střele a úspěšně zakončila.

"Celý tým podal povedený výkon. Viděl jsem nasazení i disciplínu, hlavně s druhou a třetí třetinou musím být spokojen," dodal Blažek. 

Bude i ve středu? Letci na státní svátek čeká opravdu těžký úkol, protože jedou na led Karlových Varů. Na západě Čech se postaví aktuálnímu lídrovi a soupeř bude ještě těžší než ten nedělní.

"Někdy jen snaha nestačí, ale kluci se v poslední době snaží plnit to, co mají," chválí trenér. "Chceme mít hru postavenou především na zajištěné obraně, od toho se všechno odvíjí. Doufám, že v tom budeme pokračovat i nadále."

HC Letci - Kladno 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Klikorka (Vlček, Kalina), 57. Lytvynov (Fleischman) - 12. Tržil (Zich, Slabý). Rozhodčí: Bejček - Blumel, Laczko. Vyloučení:3:4. Bez využití. Diváci: 78. Střely na branku: 33:48.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka