Letci o víkendu opět posbírali všechny body
úterý 27. října 2015

Vítězí dál. Žákovské třídy protahují sérii neporazitelnosti

Už čtyři víkendy po sobě neodešla ani jedna z žákovských tříd Letňan poražena z mitrovského utkání. Docela povedená bilance, že? Jako by se malí Letci předháněli v tom, kdo si udrží nejdelší sérii neporazitelnosti. Páťáci i sedmáci v ní pokračovali na ledě Vlašimi, šestka s osmičkou zase uhájily domácí tvrz v soubojích s Kolínem. V tomto týdnu všechny čtyři týmy čekají hned dva zápasy.

Povedený výkon přinesl pětce další vítězství

Trenér Jiří Nikl nebyl s rozjezdem sezony příliš spokojen, zato v posledních týdnech má pro své svěřence jen slova chvály. K dobré náladě mu dali důvod i v sobotním klání na ledě Vlašimi, kde páťáci vyhráli 7:3.

"Super utkání," začal své hodnocení. "Možná se jich kluci chvíli báli, protože Vlašim má docela velké hráče, ale potom to už šlo." Líbila se mu kombinace i rozehrávka. A především disciplína. "Hlavně obránci si nechali pár věcí vysvětlit a už to netlučou jen po mantinelech."

Přínos viděl také v tom, že tentokrát nahradili tradiční střelce i hráči, kteří předtím vycházeli gólově naprázdno. "Je vždycky dobře, když si kluci zvýší sebevědomí nějakou tou brankou." 

U mužstva pozoruje pravidelný progres. Také si připsalo už páté vítězství v řadě.

5. třída: Vlašim - HC Letci 3:7 (1:1, 1:5, 1:1)
Branky hostů: Horáček 2, Hnízdil 2, Šrámek 2, Flieger. Asistence: Hrdinka, Štípek, Tejkl, Vašíček, Svoboda, Hnízdil, Vosmík.

První triumf letošní sezony s čistým kontem

Šesťáci v sobotu přivítali kolínské Kozly a v ne příliš pohledném utkání nakonec přetlačili houževnatého soupeře s první letošní nulou v soutěži."Nevyspali jsme se na to utkání zrovna dorůžova," glosoval trenér Jan Zlatohlávek sobotní střetnutí.

Po bezbrankové první třetině Letci protrhli střelecké trápení a klid do jejich řad definitivně přinesla třetí branka v závěrečné třetině. "Nepodařilo se nám vytvořit náš obvyklý tlak, který hrajeme na domácím hřišti. Bylo tam hodně nepřesností a ofenzivně jsme se utkáním dost protrápili," zůstal i přes vítězství 4:0 kritický letňanský lodivod.

Jeho tým však do výraznějších akcí soupeře nepustil, a pokud se hosté do nebezpečné šance přece jen dostali, na místě byl spolehlivý brankář Jakub Hnízdil. Ten vychytal svůj první "shutout" sezony. 

"Cíl zvítězit jsme splnili, a proto jsem spokojen," uzavřel Zlatohlávek, jehož parta vyhrála deváté utkání z deseti odehraných.

6. třída: HC Letci - Kolín 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky domácích: Křišťan, Vlasák, Šercl, Kadlec. Asistence: Štípek, Kadlec, Kudrna, Van Luyk.

Komplikace na dálnici sedmičku nezastavily

Sedmáci mají z posledních pěti zápasů stejnou bilanci jako pětka, neboť i oni ve Vlašimi pokračovali ve vítězné vlně. Trenéři přitom měli trochu obavy ze začátku utkání - tým se kvůli nehodě na dálnici sešel na stadionu až těsně před začátkem.

"Ale překvapivě jsme do první třetiny nastoupili v dobrém tempu, všichni bruslili," potěšilo kouče Martina Uldricha. Letci za vítězstvím 16:4 vykročili rázně a o bodech rozhodli už v první třetině drtivým skóre 9:1. Pak už tempo postupně uvadalo a z boje se stávala exhibice.

Trenéři hráčům vytýkali jen jednu věc: "Na tréninku se snažíme clonit před brankářem a dorážet odražené puky. V zápase se to bohužel ještě neobjevovalo," přiznal Uldrich.

I tak mohou být v sedmé třídě spokojeni. Nejen s výsledkem, ale i s výkonem.

7. třída: Vlašim - HC Letci 4:16 (1:9, 1:4, 2:3)
Branky hostů: Tůma 4, Václavík 3, Strnad 2, Bucek 2, Dobrov 2, Straka, Broš, Novotný. Asistence: Bucek 4, Václavík 3, Tůma 2, Horáková 2, Straka, Šmerák, Dobrov, Broš.

Osmákům se povedla odveta za první souboj

Osmičce se v poslední době daří a na domácím ledě navázala na bojovné výkony z předchozích zápasů. Byla za to odměněna přesvědčivým vítězstvím 8:3 nad Kolínem.

Pomohly tomu tři branky z úvodu zápasu, ovšem trenér Martin Rousek si všiml i pasáží, kdy měl jeho tým chvilkové výpadky. "Možná jsme vypadli z tempa pod dojmem vysokého vedení. Ale byly tam i fáze, kdy se mi hra líbila."

Jeho Letci svému soupeři oplatili porážku z předchozí vzájemné bitvy. Právě v ní Kolín zaznamenal zatím svou poslední výhru. "Odešlo jim pár šikovných hráčů, což je asi nějakým způsobem poznamenalo," dodal ke stručnému hodnocení Rousek.

Osmáci podali kolektivní výkon a díky němu neprohráli už čtvrté utkání po sobě.

8. třída: HC Letci - Kolín 8:3 (3:0, 3:2, 2:1)
Branky domácích: Zrcek 3, Richtrová 2, Hlaváč 2, Viaček. Asistence: Appelt 3, Stupka, Viaček, Petr.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka