Po Chomutovu přišla porážka i na Slavii
neděle 18. října 2015

Ta koncentrace... Mladší dorost mívá v zápasech výpadky

Dvě náročné bitvy s těžkými soupeři mají za sebou tento týden mladší dorostenci Letců. Z obou nakonec nevytěžili ani bod, byť k tomu v té nedělní neměli na ledě Slavie zase tak daleko. V pražském derby Letňanští vedli po dvou třetinách 2:1, jenže nedokázali udržet koncentraci po celý zápas. S tím měli problém i ve čtvrtek s Chomutovem, kde naopak marně dotahovali manko a prohráli 2:5.

Koncentrace. To je hlavní příčina dvou posledních porážek, kterými Letňany vstoupily do druhé poloviny základní části. "Už se nám to se silnými týmy stalo několikrát a moc si to nedokážu vysvětlit. Dvě třetiny hrajeme dobře, jednu najednou vypustíme," kroutí hlavou asistent trenéra Ladislav Kadaně.

Zatímco ve čtvrtek Letci doplatili na špatný vstup do utkání, což je stálo celý zápas, v neděli proti Slavii polevili v závěrečné třetině. "Jako by bylo to mužstvo vyměněné. Najednou jsme nedohrávali soupeře, byli jsme bojácní. Nevím, proč se to klukům přepnulo v hlavě."

Přitom za dvě třetiny by jeho svěřenci zasloužili velkou pochvalu. Tým působil sebevědomě, nebál se tvořit hru a vytěžil z toho dvoubrankový náskok. Od druhé poloviny utkání ale už sázeli góly pouze sešívaní.

Pravda, pomohly jim k tomu dvě sporné situace - v jednom případě diskutabilní branka, ve druhém neodpískaný icing. Jako by Letci od té doby ztratili jistotu a slávistický soupeř to okamžitě rozpoznal.

S Chomutovem pro změnu zažil tým nejhorší první třetinu v sezoně. Možná pod falešným dojmem, že favorita na úvod sezony deklasoval 7:0, začal zápas v jejich podání naprosto bez nasazení. 

"Ale oba soupeři byli velmi kvalitní, my takový kádr nemáme a stejně s nimi dokážeme hrát vyrovnanou partii," hledá Kadaně nějaká pozitiva. Mužstvo však v posledních třech duelech vstřelilo vždy pouze dvě branky.

Stejný počet gólů dokázalo v září dát i Kladnu a Karlovým Varům - tedy týmům, které Letňany čekají v následujících dvou kolech. I s nimi tehdy sehrálo statečnou a vyrovnanou partii, ale vždy prohrálo těsně 2:3. 

Ideální příležitost, jak jim to vrátit.

Slavia Praha - HC Letci 4:2 (0:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 30. A. Klapka, 41. Všetečka (A. Klapka, Janča), 52. A. Klapka (Janča), 57. Zderadička (Vaniš) - 6. Sklenář (Schönbauer, Navrátil), 23. Klikorka (Němec). Rozhodčí: Schmejkal - Šmika, Blumel. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 55. Střely na branku: 39:28.

HC Letci - Chomutov 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Štěbeták (Vlček), 36. Štěbeták - 11. Krchňák (Mežnar, Baier), 12. Breczko (Veselý), 17. Lauko (Ouřada, Koblížek), 36. Lauko (Ouřada, Seemann), 57. Brandner (Veselý, Breczko). Rozhodčí: Jílek - Kučera, Svoboda. Vyloučení: 5:4 + Klikorka (Letňany) a Lauko (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 67. Střely na branku: 35:45.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka