V žácích uspěly pětka, šestka, 7. i 8. třída
úterý 06. října 2015

Poprvé v sezoně si všechny třídy prožily vítězný víkend

Vůbec poprvé v nové sezoně se všem žákovským třídám povedlo o víkendu urvat ligové vítězství. Zatímco páťáci a sedmáci toho doma dosáhli proti Kutné Hoře, šestka a osmička si na svém ledě poradila s Mladou Boleslaví. S výjimkou nejstarší třídy všichni ostatní vyhráli suverénním rozdílem. Jeden hráč zaznamenal šest gólů, další dva po pěti a další dva si připsali čtyři branky.

Nejlepší dosud odehraná třetina ze všech

Páťáci si páteční výhrou 12:2 nad Kutnou Horou vyrovnali bilanci tří vítězství a tří porážek. A jinak přísný kouč Jiří Nikl měl tentokrát slova chvály. Tedy co se týče první třetiny, kterou tým vyhrál 7:0. 

"Začali jsme famózně a kluci plnili přesně to, co jsme si řekli. Na soupeře doslova vlítli. Určitě to byla naše nejlepší třetina, kterou jsem letos zatím odehráli," ocenil trenér. "Pak už jsme se ale vrátili o krok zpátky."

Možná s pocitem, že už je o výsledku rozhodnuto, nebyli hráči schopni držet se ve zbytku duelu pokynů. A trochu polevili. "Což je škoda, protože ten zápas mohl skončit ještě vyšším rozdílem. Do té doby si moc hezky nahrávali a Kutnou Horu výrazně přebruslili."

V zápase se blýskl pěti góly Martin Vašíček, Jakub Svoboda si připsal dvě branky a tři asistence.

5. třída: HC Letci - Kutná Hora 12:2 (7:0, 3:0, 2:2)
Branky domácích:
 Vašíček 5, Svoboda 2, Horáček, Godochkin, Šrámek, Vosmík, Štípek. Asistence: Svoboda 3, Vašíček 2, Hnízdil 2, Horáček, Godochkin, Šrámek, Flieger, Tejkl.

Vysoké, přesto dost upracované vítězství

Šesťáci před týdnem poprvé v sezoně prohráli, ale hned v sobotu se vrátili na vítěznou vlnu. Byť jejich výkon nepatřil k nejpovedenějším, i tak Mladou Boleslav bezpečně porazili v poměru 9:2. 

Letci do bitvy vstoupili tak, jak zakončili předchozí utkání - chyběla agresivita v napadání, vázla kombinace a v obranném pásmu se často objevil spíš chaos. "Více než dvě třetiny jsme hráli se zataženou ruční brzdou," glosoval to trenér Jan Zlatohlávek. 

I přesto si Letci drželi bezpečný náskok, soupeř sice ještě snížil na 2:4, ale pátá trefa Středočechy definitivně zlomila. "Všechno jsme si po zápase důrazně vyříkali," popsal kouč, jenž hned v neděli odehrál s týmem přátelské utkání. "Jsem rád, že v něm už jsme zase předváděli náš hokej."

Hattrickem se v sobotu blýskl Viktor Štípek.

6. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 9:2 (3:1, 1:0, 5:1)
Branky domácích:
 Štípek 3, Křišťan 2, Strnad 2, Šíba, Sabol. Asistence: Blažek 3, Sýkora 3, Strnad, Šíba.

Slabý soupeř ideální pro tresty hříšníků

Sedmičku nečekal kvalitní soupeř, a tak si trenéři mohli dovolit razantní kroky: v trénincích během týdne totiž nebyli spokojeni s přístupem několika hráčů, které tak potrestali absencí v pátečním zápase.

Mužstvo hrálo jen na dvě formace, ale Kutnou Horu stejně zostudilo kanonádou 26:2. "Aniž bychom chtěli shazovat soupeře, rozdíl v kvalitě byl obrovský. Nám to alespoň pomohlo vyřešit nějaké kázeňské přestupky," hodnotil trenér Martin Uldrich.

Uvítal, že hráči, kteří jindy odehráli méně času, měli nyní vysoký ice time a mohli se dostat do tempa. "Pro kluky, kteří předtím neměli takovou docházku nebo hráli po nemoci, to mohl být přínos."

Šest branek zaznamenal Alex Dobrov, pět Josef Broš a po čtyřech Lukáš Strnad s Tomášem Václavíkem.

7. třída: HC Letci - Kutná Hora 26:2 (5:1, 12:1, 9:0)
Branky domácích: Dobrov 6, Broš 5, Strnad 4, Václavík 4, Tůma 3, Šmerák, Barratt, Smrt, Horáková. Asistence: Strnad 2, Vojta 2, Dobrov 2, Horáková 2, Tůma, Broš, Václavík, Barratt, Straka.

Po dvou porážkách třetí výhra v sezoně

Osmáci si v sedmém klání soutěžní sezony připsali třetí výhru, když porazili 5:3 Mladou Boleslav. Trenér Martin Rousek si pochvaloval zlepšený výkon hlavně v obraně, do níž se vrátil i Michael Krutil, kterého využívají také v mladším dorostu.

"Je vidět, že kluci chtějí na sobě pracovat, i když toho kolikrát mají dost," připomněl úzký kádr dvanácti hráčů. "Ve třetí třetině už jsem nevěděl, koho poslat na led, protože tam každý tahal nohy. I ti, kteří se točili ve třech na křídle."

Mužstvo má tento týden testovat dívčí posilu. Pokud se prosadí do týmu, byla by to už druhá dívka v kádru. 

V sobotním duelu se dvěma góly prosadil zmiňovaný Krutil, který další gól přihrál. Václav Adamec zase vstřelil jednu branku a tři připravil spoluhráčům.

8. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 5:3 (3:1, 1:0, 1:2)
Branky domácích: Krutil 2, Adamec, Richtrová, Mulač. Asistence: Adamec 3, Krutil, Richtrová, Viaček, Stupka, Hlaváč, Petr.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka