sobota 05. listopadu 2011

Starší dorostenci dále bodují, Mountfieldu nechali pouze bod

Těžká prověrka čekala na Letce v sobotním utkání 19. kola ELSD. Do ICE ARENY přijeli současní lídři skupiny střed, straší dorostenci Mountfieldu České Budějovice. Po vyrovnaném výkonu obou mužstev a famózním výkonu domácího brankaře vyústilo utkání až v samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Letci a připsali si tak dva body za vítězství 3:2.

Starší dorostenci dokázali i v pátém utkání v řadě bodovat, když si připsali dva body za vítězství v nájezdech se soupeřem z Mountfieldu. Favorit utkání Mountfield ztroskotal na dnes výborně chytajícím Ederovi v brance Letců a odvezl si pouze bod.

K vidění bylo od začátku velice pohledné, rychlé utkání. Oba týmy výborně bruslili a hráli útočný hokej a tak měli brankaři plné ruce práce. V první třetině hráli Letci tři přesilové hry 5 na 4, bohužel se jim v nich nedařilo a přes skvělou obranu Mountfieldu se nedokázali prosadit. Mountfield měl možnost početní výhody 5 na 4 dvakrát, ale ani jeho hráči nedokázali výhodu využít. Více ze hry měli možná hosté, nicméně zatím se hrálo vyrovnané utkání a do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

V druhé třetině Letci přidali na bruslení a hráči se na obou stranách starali o zajímavé momenty v brankovištích svých soupeřů. Ve 34. minutě byl vyloučen Šír a Mountfield šel po střele od modré čáry, kterou dorážel Krch, do vedení 1-0. Na odpověď ovšem diváci nečekali dlouho. V 38. minutě při vyloučení budějovického Prokopa zakončoval po přihrávce Kaplana Brejcha (1-1). Ke konci druhé třetiny si ještě Letci vytvořili tlak před brankou Gáby, vstřelit gól ale nedokázali a do třetí třetiny se tak nastupovalo za nerozhodného stavu 1-1.

V třetí třetině Letci ještě zvýšili úsilí a v začátku byli lepším týmem. Po kombinaci Chvátal - Karabáček zachránila Mountfield tyč. I na druhé straně ale obrana Letců zaspala, Švec se ale ve vyložené šanci proti Ederovi neprosadil. V 54. minutě se ocitl zcela sám proti Gábovi domácí Ječný, zakončil ale pouze do betonu.
V 55. minutě se konečně, opět v přesilové hře, od pravého mantinelu střelou pod horní tyčku branky prosadil domácí Kaplan a Letci tak šli zaslouženě do vedení (2-1).
Bohužel ani tentokrát skóre nevydrželo dlouho a hned v následujícím střídání Mountfield z tlaku dokázal vyrovnat, když se k odraženému puku dostal Rob (2-2).
V následujících 4 minutách předvedl Eder v brance domácích neuvěřitelné zákroky jak proti Robovi, tak proti Ševcovi a udržel tak Letce v utkání.

V prodloužení byli k vidění šance na obou stranách, i když do největší se málem dostal domácí Karabáček. Bohužel jeho únik zastavil klakson oznamující konec prodloužení a oba brankaři se tak mohli připravovat na samostatné nájezdy.

Jako první se k puku postavili domácí, nicméně Brejchův pokus zneškodnil Gába. Stejně si poradil Eder v brance domácích s prvním nájezdem Mountfieldu. Jako druhý jel za domácí Karabáček - forehandovým blafákem nedal Gábovi šanci a poslal Letce do vedení 1-0. Dnes famózní Eder vychytal i zbylé dva budějovické pokusy a Letci si tak připsali další 2 body do tabulky ELSD.

ELSD teď čeká týdenní reprezentační přestávka, utkání 20 kola jsou na řadě ve čtvrtek 17.11. a Letci se letos naposledy v základní části představí od 17:00 hodin v Písku, kde ještě nedokázali bodovat.

TABULKA ELSD PO 19.KOLE

VÝSLEDKY 19. KOLA


Čtěte také

Podcast hokej zblízka