Vedení Letců nabídlo dvouletý kontrakt s opcí
pátek 10. dubna 2015

Klub s ním počítá dál... Blažek už je i sportovní manažer

Před rokem do Letňan přišel jako nová trenérská posila. Vedle kormidla u extraligového týmu mladšího dorostu dělal Tomáš Blažek také sekretáře klubu. Tím vším zůstane i pro příští dvě sezony, na takovou dobu se s ním vedení Letců rozhodlo prodloužit stávající kontrakt. V něm navíc Blažkovi přibude ještě jedna funkce navíc: stává se totiž zároveň i sportovním manažerem.

Dva roky s opcí. Taková nabídka mu nedávno přišla od vedení letňanského klubu. "S jeho prací za uplynulou sezonu jsme opravdu spokojeni a tu spokojenost jsme se mu rozhodli vyjádřit i nabídkou na novou smlouvu," řekl Vojtěch Kučera, prezident Letců.

"Samozřejmě že si toho vážím. Kontrakt jsme prodloužili ke spokojenosti obou stran," nechal se slyšet Blažek. "Za ten rok jsem si tu zvykl, je tu prostředí na vysoké úrovni a k tomu příjemná atmosféra. Jsem tady šťastný a rád tu strávím další roky."

Blažek se na začátku loňského jara sžíval s novou rolí klubového sekretáře. Během sezony pak vedl mladší dorost, s nímž dlouho bojoval o historicky první účast v extraligovém play-off. 

Celou svoji hráčskou - a velmi úspěšnou - kariéru přitom strávil v Pardubicích jako jejich dlouholetá ikona. Jenže časy se mění. A Blažek je v současnosti v Letňanech spokojen.

A to i přesto, že do Prahy z východních Čech pravidelně dojíždí. "Časem si zvyknete, zabere to hodinu a půl. Ale tenhle víkend mám po hodně dlouhé době volno, takže doufám, že vyjde počasí."

Někdejší reprezentant a mistr extraligy bude mít vedle dosavadních povinností také ty v roli sportovního manažera. Co to znamená? Především častější konzultace a komunikace s šéftrenérem Jiřím Vrbou. "Vlastně budu taková jeho pravá ruka. Musím komunikovat s rodiči i trenéry, vytipovávat hráče, sledovat všechny kategorie. Ale to už jsem z části dělal i doposud."

Prioritou po právě skončené sezoně je podle něj stabilizovat kádr juniorky, která se potýká s malým počtem hráčů, a také sehnat několik posil do mladšího dorostu mezi ročníky 2000. 

"V juniorce nás tlačí bota a my se s tím letos pokusíme něco udělat. Starší dorost bude stabilizovaný," očekává Blažek. A žáci? "Hrozně se těším na budoucí 8. třídu. Podle mě má velmi nadaný tým a bude se rvát o postup na republikové finále. Jen má úzký kádr, ale s tím těžko něco naděláme."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka