Malí Letci zažili první sezonu na velkém hřišti
čtvrtek 02. dubna 2015

Čtvrťáci vyhráli přebor. Díky dobré partě, hodnotí trenér

Velký úspěch v žákovské kategorii Pražského přeboru zaznamenali letňanští hokejisté ze čtvrté třídy. Letci si v soutěži hrané až od ledna připsali pouze dvě porážky s Kobrou, jinak přemohli všechny soupeře včetně silné Sparty a obsadili první místo. Zkušený trenér Jiří Nikl je se sezonou spokojený a pochválil celý tým za kolektivní výkon. "Mohlo by to k nám nalákat další kluky," věří.

Malí Letci byli po Novém roce pořádně nažhavení. Posuďte sami podle výsledků týmu - 12:0 se Zbraslaví, 11:0 se Slavií, 11:2 s Hvězdou! Už tento impozantní start do soutěže předznamenal výborné umístění čtvrťáků v žákovském přeboru Prahy.

"Samozřejmě mě to těší. Je to známka, že dělám svou práci dobře. Sparta má větší výběr než my, přesto jsme ji dvakrát porazili," poznamenal při hodnocení sezony trenér Nikl.

Právě březnový zápas na Spartě byl pro Nikla nejlepším zážitkem. "Prohrávali jsme, a přesto jsme to otočili na 8:5," zavzpomínal Nikl.

Zamrzí jenom obě ztráty s Kobrou. K poslednímu domácímu utkání proti pražskému rivalovi Nikl uvedl: "To bylo takový rozháraný, kluci už byli unavení. Mezitím byly jarní prázdniny, takže jsme netrénovali kompletní."

Letci s Kobrou prohráli na začátku února 5:8, v poslední bitvě pak 4:8.

Trenéra čtvrté třídy ale jinak potěšil přístup letňanského potěru. "Zařídil jsem si disciplínu už od začátku," podotkl Nikl, který tento ročník vede už od první třídy. "To musí fungovat, demokracie je krásná, ale ve sportu neexistuje. Když se kluci chtějí něco naučit, něco dokázat, potřebují se podřídit."

Nikla těší, že jeho čtyřka tvoří dobrou partu. "Přál bych si, aby kluci pracovali dál. Když se budou snažit všichni, tak toho dokážou víc, než když budeme mít v týmu dva jedince, kteří to budou hrát na sebe. Nedělá to dobře v mužstvu."

Také proto nejprve kouč nechtěl nikoho jmenovitě vyzdvihovat, líbil se mu kolektivní výkon všech Letců. Přesto nakonec jednoho hráče pochválil. Koho? "Brankáře Davida Cinka, který chytal výborně."

Jen pro připomenutí: ročník 2005 má i dalšího talentovaného gólmana v Jakubu Hnízdilovi, který už během sezony vypomáhal 5. třídě.

Nikl si myslí, že úspěch čtvrťáků může vyvolat u dalších dětí a jejich rodičů zájem o hokej v Letňanech, kde jsou kvalitní podmínky i trenéři. "Je tady předpoklad, aby to pokračovalo dál. Ve dvojkách i trojkách je hodně lidí, já znovu dělám jedničku, kde je osmnáct nebo devatenáct dětí," řekl letňanský kouč.

Třeba se Letci stanou vládci Prahy i příští sezonu.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka