Sedmička má bronz z turnaje v Šumperku
pondělí 23. března 2015

Žáci uzavřeli sezonu výhrou, prohrou i dvěma remízami

Poslední žákovské kategorie Letců zakončily sezonu soutěžních zápasů. Hokejisté z páté třídy až na závěr poprvé v ročníku remizovali a nerozhodně skončilo rovněž utkání šesťáků s Hradcem Králové. Sedmáci po úspěšném turnaji v Šumperku ještě porazili Sedlčany a hráči osmičky i přes dobrý výkon prohráli s Hradcem Králové. Některé malé Letce teď čekají kvalitně obsazené turnaje.

Plichta na závěr a čtvrté místo

Až v rámci závěrečného 34. kola žákovské ligy letňanští páťáci remizovali, když na ledě Mělníka v neděli uhráli výsledek 3:3. Domácí byli od úvodu aktivnější a vypracovali si více gólových příležitostí. 

První třetinu domácí vyhráli zaslouženě 1:0 a v té druhé se dokonce dostali do dvoubrankového vedení. Letci však zapnuli na plné obrátky a stihli ještě do druhé sirény vyrovnat na 2:2. Hned v úvodních sekundách třetí třetiny šli Letci do vedení, Mělník však dokázal vyrovnat v čase 59:47!

"
Náš herní projev odpovídal sestavě, ve které jsme nastoupili. Domácí mi přišli hladovější po vítězství a konečná remíza byla určitě spravedlivá, protože jsme rozhodně nebyli lepším týmem," hodnotil utkání trenér Jan Zlatohlávek.

"Pozitivem byl určitě fakt, že jsme v tomto pro nás těžkém zápase dokázali otočit nepříznivý stav z 0:2 na 3:2, kaňkou s hořkou příchutí byl pak samozřejmě inkasovaný gól třináct vteřin před koncem." 

"Chybu ze závěru utkání beru na sebe, poslal jsem na led špatné typy hráčů pro tento herní moment," konstatoval kouč Zlatohlávek a pochválil brankáře Jakuba Hnízdila (ročník 2005), který podal další výborný výkon a především díky němu si Letňanští odvezli z Mělníka alespoň bod.

Výsledek tohoto utkání už nemohl nic změnit na faktu, že Letci obsadili skvělou 4. příčku mezi 18 týmy. V tomto týdnu se připravují na poslední vrchol sezony, kterým bude kvalitně obsazený turnaj v Prostějově v nadcházejícím víkendu.

5. třída: Mělník - HC Letci 3:3 (1:0, 1:2, 1:1)
Branky hostů: Sabol, Uher, Blažek. Asistence: Van Luyk, Blažek, Uher.

Remíza potvrdila šestou příčku

Hráči ze šesté třídy k poslednímu soutěžnímu duelu nastoupili bez pěti opor - tři hráči byli nemocní a dva hráli o kategorii výš. "Bylo to povedené utkání," řekl letňanský trenér Martin Uldrich po výsledku 5:5 s Hradcem Králové.
 
Ačkoliv Letci museli dohánět po první třetině dvougólové manko, dokázali vybojovat alespoň remízu. "Kluci to zvládli parádně, jenom škoda, že jsme nezvítězili. Ale na to, že jsme byli oslabení o klíčové hráče, tak jsme hráli suprově," chváli výkon letňanských šesťáků Uldrich.
 
Se sezonou však celkově moc spokojený není. Letci v konečné tabulce skončili šestí. 

"Vím, že by se to v žákovských kategoriích nemělo tolik brát přes výsledky, ale od mužstva jsem čekal, že bude trochu výš. Šesté místo je zklamáním," uzavřel Uldrich. 

O víkendu jede s týmem na turnaj do Plzně, příští víkend absolvuje poslední turnaj ve Světlé nad Sázavou.

6. třída: HC Letci - Hradec Králové 5:5 (0:2, 4:2, 1:1)
Branky domácích: Václavík, Dobrov, Smrt, Bucek, Straka. Asistence: Václavík, Barratt, Bucek.

Po bronzu ještě jedno vítězství

Sedmáci nejprve o víkendu sehráli turnaj v Šumperku, kde po čtyřech výhrách obsadili třetí místo. Lepší byly pouze brněnský Warrior a Přerov. "Sešli se tam vyrovnaní soupeři, což bylo dobré, až do posledního utkání nebylo rozhodnuto o prvním až pátém místě, myslím, že kluci odvedli dobrý výkon. Se všemi jsem byl velmi spokojený," řekl trenér Martin Rousek.
 
Mohlo by se očekávat, že týmy v závěru sezony budou hrát už v uvolněné atmosféře, ale v Šumperku všechny týmy - včetně toho z Letňan - chtěly každý zápas vyhrát. Hráči ze sedmičky na úpatí Jeseníků nabrali sebevědomí, které pak uplatnili v závěrečném zápase žákovské ligy.
 
I když začátek utkání se Sedlčany nebyl dobrý. Už v šesté minutě domácí prohrávali 0:3. "Oni jsou větší, tak se jich kluci možná zase trochu zalekli," přemítal kouč Rousek. "Ale pak začali bojovat, dohrávat souboje a bruslit. Měli jsme víc šancí, mohli jsme vyhrát i větším rozdílem."

Rousek byl s výkonem spokojeným, připomněl ovšem problémy s koncovkou. "Bojujeme s tím. Na to, kolik máme šancí, dáváme málo gólů," povzdechl si trenér mladých Letců, kteří nakonec vyhráli 5:4 a obsadili přední příčky tabulky.
 
"Celkově jsem se sezonou spokojený. Po Vánocích jsme odehráli velice kvalitní utkání. Kluci si věří, bojují, není pro ně žádný zápas ztracený. A chtějí, to je cenné," zakončil hodnocení Rousek. Jeho partu nyní čeká turnaj v Benátkách nad Jizerou.

7. třída: HC Letci - Sedlčany 5:4 (1:3, 2:0, 2:1) 
Branky domácích: Stupka, Zrcek, Adamec, Bespalčenko, Krutil. Asistence: Bespalčenko 2, Adamec 2, Babovák, Krutil, Klatt.

Turnaj v Šumperku: HC Letci - Šumperk 3:2, HC Letci - Krkonoše 3:1, HC Letci - Chomutov 4:0, HC Letci - Pardubice 4:3, HC Letci - Přerov 1:2, HC Letci - Warrior Brno 1:3. Pořadí: 1. Přerov, 2. Warrior Brno, 3. HC Letci, 4. Šumperk, 5. Pardubice, 6. Chomutov, 7. Krkonoše.

Obětavý výkon body nepřinesl

Rozlučkový zápas se sezonou nebyl pro osmáky z Letňan vůbec jednoduchý. Do Ice Areny totiž zavítal celek z Hradce Králové, který obsadil v tabulce první místo a jede na republikové finále. 

Letci navíc nastoupili pouze v deseti lidech a hráčům logicky rychle ubývaly síly, což se podepsalo na prohře 3:5. "Ale kluky chci pochválit za obětavý výkon," prohlásil trenér Ladislav Kadaně. 

"Vlastně bych řekl, že to byl vůbec jeden z nejlepších zápasů, co jsme v letošní sezoně předvedli. Sice jsme vedli 2:0 a 3:2 a stejně jsme prohráli, ale tak to někdy chodí. I přes porážku jsem celkem spokojený." Dvě ze tří branek domácího týmu vstřelil Tadeáš Pinkas. 

Osmáci se pohybují ve středu tabulky. O víkendu je pro změnu čeká turnaj v Karlových Varech.

8. třída:
HC Letci - Hradec Králové 3:5 (2:2, 1:0, 0:3)

Branky domácích: Pinkas 2, Vlček. Asistence: Pinkas, Vlček, Vrba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka