Letcům unikl těsně postup do play-off
pátek 20. března 2015

Slušná sezona, hodnotí trenér mladšího dorostu Blažek

Momentálně trenér Tomáš Blažek vypomáhá spolu s asistentem Martinem Rouskem u letňanského "áčka". Oba přijali nabídku kouče Jana Doutnáče, aby pomohli Letcům v cestě do baráže o 2. ligu. Ale v soutěžní sezoně byl hlavní Blažkovou náplní práce mladší dorost. "Odehráli jsme velice slušnou sezonu, proto bych chtěl všem klukům poděkovat," hodnotí kouč Blažek.

Blažek občas chodí s letňanskými muži i na tréninky, v závěru nadstavbové části Pražského přeboru ho spolu s Rouskem oslovil Doutnáč, aby za něj zaskočili. Nápad se ujal a trenéři dorostu zůstanou na lavičce dál.

"Utkání na Hvězdě byl pro mě trenérský zážitek. Trénovat tým, kde si všichni hráči chtějí nechat poradit a snaží se pracovat na sto procent, je nádhera," říká k tomu Blažek.

A pro klubový web shrnul rovněž uplynulý ročník ELIOD extraligy mladšího dorostu. Letcům v první části jen těsně unikl postup do play-off, ve druhé obsadili konečné 3. místo za postupující Jihlavou a českobudějovickým Motorem.

Jak jste byl s průběhem sezony spokojený?
Před sezonou jsme si s týmem dali za cíl postup do play-off. Bohužel nám pak odešli dva hráči (Gaspar a Wojnar - pozn. red.). Cíl však zůstal stejný. Vstup do sezony se nám povedl, i celá první část, kde jsme odehráli 18 utkání. V této fázi si myslím, že se nám nepovedla jen dvě utkání, a to doma se Žďárem nad Sázavou a venku v Mladé Boleslavi. V posledním utkání první části jsme jeli na led vedoucího týmu do Hradce Králové. Potřebovali jsme vyhrát. Odehráli jsme velice dobré utkání, ale bohužel jsme selhali v koncovce, což nás stálo postup. Bohužel nám první čtyřka zaručující play-off utekla o dva body.

A co ve druhé části soutěže? Nešlo vybojovat postup tam?
Druhá část z naší strany byla odehraná na slušné úrovni. Sice jsme nedokázali vyhrát delší šňůru zápasů v řadě, ale na druhou stranu jsme neměli žádnou šňůru porážek. Takže z mého pohledu jsme odehráli velmi slušnou sezonu, za což bych chtěl klukům poděkovat.

Jak se vám s hráči mladšího dorostu pracuje?
Na tuto otázku není jednoduchá odpověď. Samozřejmě jsou hráči, kteří se snaží poslouchat a plnit pokyny trenéra, ale jsou i tací, kterým to trvá trochu déle, nebo se jim nechce poslouchat. Myslím si, že většina kluků pracovala na velmi dobré úrovni a že s nikým nebyly vážné problémy.

Co by ještě potřebovali zlepšit?
Naše mužstvo bylo na velmi dobré technické a taktické úrovni, chyběla nám lepší koncovka a důraz v obou předbrankových prostorech.

Kdo měl z hráčů nejlepší sezonu?
Samozřejmě se někomu sezona povedla víc, někomu míň. Rozdělil bych hráče asi do tří skupin. První skupina jsou ti, kteří splnili více, než jsme od nich očekávali. Druhou skupinu tvoří ti, kteří splnili, co jsme od nich čekali, a třetí, kteří úplně nesplnili naše očekávání. Myslím si, že hráči sami vědí, do jaké skupiny se zařadili, a budou na sobě nadále pracovat.

S čím vstoupíte do příštího ročníku?
Půjdeme do něj určitě s pokorou a odhodláním dosáhnout co nejlepšího výsledku. Teď momentálně se ještě snažíme posílit náš tým, protože máme málo hráčů ročníku 2000.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka