Kouč Letců se bojí odchodu svých opor
pátek 06. března 2015

Antoš o sezoně staršího dorostu: Jsem velmi spokojený

Pro starší dorostence Letňan už sezona soutěžních zápasů skončila. Letci v extralize získali za 44 zápasů celkem 46 bodů a ve 12členné nadstavbové části obsadili konečné sedmé místo. Letňanští mladíci se v pohodě zachránili, na druhou stranu jim do play-off chybělo dost bodů. Trenér Milan Antoš každopádně hodnotí sezonu kladně: "Dokázali jsme vytvořit celkem slušný tým," říká s odstupem času.

Jak jste tedy spokojen s letošním ročníkem?
Náramně. Klukům jsem po posledním zápase poděkoval. V jednu chvíli jsme mohli hrát dokonce o play-off, ale to se nepovedlo částečně i kvůli lednovým odchodům některých hráčů. Myslím, že jsme hráli asi s nejmladším týmem, který v extralize staršího dorostu vůbec nastupoval.

Co vás potěšilo nejvíc?
Ukázalo se, že když ti kluci opravdu chtějí a dají tomu maximum, tak jsou schopni předvádět dobrý hokej a získávat body. Trápili jsme kvalitnější soupeře. My jsme to poskládali z toho, co jsme měli, a nakonec se ukázalo, že jsme s Honzou Zlatohlávkem a Petrem Neumanem vytvořili celkem slušný tým. Ukázaly se hvězdy, které do té doby nikdo neznal.

Kdo vynikl podle vás nejvíc?
Matěj Chalupa tuhle sezonu odehrál skvěle. Kluk, který tady neměl tolik příležitostí a zdálo se mi, že byl trošku ve stínu sám sebe, tenhle rok prostě ukázal, že má na reprezentaci. Odehrál skvělé zápasy. Jirka Průžek to samé. Ukázal, co dokáže s pukem a jak je kreativní hráč. To jsou dva, které jmenuju. Ale těch kluků, kteří byli fantastičtí, bylo víc. Třeba Venca Burda, o kterém všichni pochybovali, jestli má být v reprezentaci, všem ukázal, že samozřejmě patří k nejlepším hráčům toho ročníku. Prokazatelně je to přístupem hráčů a dobrým zázemím, tréninkem tady v Letňanech.

Říkal jste, že starší dorost hrál s mladým týmem. Existuje tedy předpoklad, že kádr bude pokračovat v podobném složení ještě příští rok?
Těžko odpovědět, ten předpoklad spíš pravdivý není. Někteří kluci zase odejdou, protože jim budou Letňany malé. Až v sprnu po letní přípravě uvidíme, jaké čtyři pětky poskládáme. Věřím, že bychom silní být mohli. Na druhou stranu každý, kdo pracuje v Letňanech, ví, že nás odchody trápí dlouhodobě, a myslím, že nás potrápí i letos. Každopádně předjímat situaci, která nastane za půl roku, fakt nejde.

Máte obavy, že odejdou ti tři hráči, o kterých jste pozitivně mluvil?

Ne, nemám obavu, že by zůstali. To říkám spíš obecně, ale že bych to věděl u těchto kluků, tak to nevím.

Narážel jsem spíš na to, že jsou dobří, takže budou chtít možná za lepším.
Já věřím, že zůstanou, ale zase na druhou stranu jsem v Letňanech delší dobu a vím, jak to chodí. Klukům, kteří jsou opravdu dobří, nebráníme, aby šli hrát extraligu juniorů. Klidně i předčasně. Chceme jim pomoct. Bude záležet jenom na nich a na jejich rodičích, jestli zůstanou nebo jestli se budou chtít nějak posunout.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka