Čtyři Letci pomohli výběru Prahy k bronzu
čtvrtek 29. ledna 2015

Velký zážitek, vzpomíná Antoš junior na měření krajů

Ivan Lytvynov, Dominik Sklenář, Filip Macek a Milan Antoš mladší. To jsou čtyři Letci, kteří měli možnost hrát minulý týden mládežnické mistrovství republiky pro hráče ročníku 2000 a mladší. Z akce si nakonec přivezli cenný bronz, o kterém rozhodl v samostatných nájezdech právě Sklenář. "Máme na co vzpomínat," vypráví s krátkým odstupem času jeho parťák Antoš junior.

Tradiční turnaje se zúčastnily týmy všech 14 krajů. Ten z Prahy se v základní skupině utkal s výběrem Středočeského, Plzeňského, Ústeckého, Karlovarského, Zlínského kraje a Vysočiny. 

Po prohře s Ústeckým krajem, remízou se Zlínským a výhrou nad ostatními obsadili Pražané druhou příčku ve skupině. Ta automaticky znamenala právo bojovat o bronzové medaile s druhým výběrem skupiny B, což byl Jihočeský kraj.

Praha s Letci v sestavě ho porazila 5:4 po penaltovém rozstřelu. 

"Působení na mládežnickém mistrovství jsem si opravdu užil. Byl to pro mě obrovský zážitek. Sešli jsme se skvělá parta a nebylo tam nic, na co bych si mohl stěžovat," vzpomíná jeden z letňanských zástupců Antoš.

I on se výrazně zasloužil o to, že Letci mají cenný úlovek do své sbírky trofejí. V utkání Sklenář zaznamenal gól a asistenci, ale aby mohl rozhodnout nájezdy, nesměl v nich selhat právě Antoš. Ten se jako obránce dostal do ošemetné situace, protože v rozstřelu musel nájezd proměnit. A proměnil.

"Před nájezdem si do mě spoluhráči trochu rýpli, takže jsem se jen usmál a žádný tlak jsem si nepřipouštěl. Nad zakončením jsem taky moc nepřemýšlel, viděl jsem, že tam má gólman místo, tak jsem vystřelil a padlo to tam," prozradil autor důležité trefy.

I proto se Letci mohou pyšnit bronzem, mezi silnou konkurencí se navíc neztratili.
"Vzhledem k tomu, že nám před turnajem vypadlo několik kluků kvůli zranění a nemocem, tak se to dá považovat za velký úspěch," přiznal mladší dorostenec Antoš.

Sám si v turnaji připsal branku a dvě gólové přihrávky.
"Co se týče mých bodů, tak jsem ani nečekal, že bych se nějak výrazně prosadil. Spadlo mi to tam, nějaké body jsem nasbíral, takže jsem pochopitelně rád," dodal syn letňanského trenér. 

Konečné pořadí turnaje: 1. Moravskoslezský kraj, 2. Ústecký kraj, 3. Hlavní město Praha, 4. Jihočeský kraj.
Kompletní výsledky a umístění ZDE.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka