Letci uspěli na ledě Roudnice nad Labem
pondělí 19. ledna 2015

Muži si zajistili prvenství. Do nadstavby půjdou jako lídr

Jen jediné utkání zbývá do konce základní části v Pražském přeboru a letňanští muži už mají jednu jistotu: do nadstavby postoupí z 1. místa. O víkendu totiž vyhráli 6:2 i na ledě Roudnice nad Labem a před Hvězdou stále drží tříbodový náskok. Ten by se navíc mohl v posledním kole ještě navýšit. Anebo také zmenšit. "Nechceme nic podcenit a udržet si to, co jsme vybojovali," ujišťuje kouč Jan Doutnáč.

Zatímco Letňany přivítají "béčko" pražské Kobry, v jinému duelu se střetne Hvězda s třetí Lomnicí nad Popelkou. Jeden z pronásledovatelů Letců tak jistě ztratí body - teď jde jen o to, kdo a kolik.

"Hvězda má s Lomnicí za poslední dva roky zápornou bilanci, takže bych to tipoval 60:40 pro Lomnici," odhaduje Doutnáč. "Na druhou stranu - Kobra teď ztratila a o postupovou čtyřku bude muset bojovat do posledního kola. Raději bychom hráli s odezvdaným soupeřem než houževnatým. Čeká nás náročný zápas, který musíme vyhrát."

Ani v Roudnici to nebyla jednoduchá záležitost. Letci sice vyhráli o čtyři branky, ale do poloviny třetí části vedli jen o jednu a po první třetině dokonce prohrávali. "Chybělo nám pět hráčů, což se nám jindy nestává," připomněl kouč Doutnáč. K dispozici měl jen dva klasické obránce, defenzivní řady proto musel lepit několika útočníky.

Sobotní výhrou, které hattrickem pomohl nejproduktivnější hráč soutěže Jan Mišner, si jeho tým zajistil prvenství v základní části. "Ano, už nemůžeme být horší než první, ale pro nás se situace nemění, protože musíme vyhrávat pořád," dodává Doutnáč.

Poslední kolo rozhodne o tom, s jakým náskokem Letci do nadstavby půjdou. V té chtějí poprvé vybojovat vstupenku do baráže o 2. ligu.

Roudnice nad Labem - HC Letci 2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 20. Drábek, 39. Purma (Pavlata) - 21. Štěpán (Mišner), 25. Mišner (Šramota, Štěpán), 33. Mišner (Horáček), 50. Valder (Zíma), 57. Mišner (Štěpán, Zima), 59. Bílek (Uhlíř).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka