Letci prohráli podruhé v řadě až na nájezdy
neděle 11. ledna 2015

Mladší dorost znovu neuspěl v samostatných nájezdech

Třízápasová série domácích zápasů začala pro mladší dorostence utkáním proti Mladé Boleslavi. Tým pod vedením kouče Tomáše Blažka měl za úkol odčinit porážku v Kolíně a Jihlavě. Jejich výkon je potřeba ocenit, ale bohužel chybělo hokejové štěstí, které by je posunulo za plným bodovým ziskem. S boleslavským soupeřem tedy přichází prohra 2:3 po samostatných nájezdech.

V neděli se střetla mužstva, která se sebou úzce sousedí v tabulce. Ovšem rozdíl jejich bodových zisků je naprosto odlišný - ve prospěch Letňan hraje deset bodů.

Téměř ve všech ohledech vyrovnané utkání musely spravedlivě rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hosté, kteří si tak z Prahy odvezli o bod více.

"Rozhodně bychom měli kluky pochválit, protože odehráli velmi dobré utkání a makali do poslední minuty. To, že se to nakonec nepovedlo, s tím už nic neuděláme, ale ta snaha je pro nás rozhodující," zhodnotil výkon Letňan asistent trenéra Martin Rousek.

Přesilovky a neproměněné šance rozhodují zápasy. V obou statistikách v neděli Letci dominovali.
 "Klidně jsme dnes mohli vyhrát, ale rozhodlo neproměňování šancí. Trefili jsme čtyři tyčky a měli jsme několik velkých šancí. Naopak jsme dostali zbytečné góly. To se ale nedá nic dělat, takový je hokej," dodal na závěr možnou příčinu víkendového neúspěchu. 

Už ve čtvrtek se domácí série zápasů rozjede k dalšímu pokračování. Do Ice Areny zavítá mužstvo Českých Budějovic a v neděli soupeř z Liberce.

HC Letci - Mladá Boleslav 2:3sn (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Fabiánek (Danov), 56. Fabiánek (Rousek, Danov) - 16. Jirásek, 46. Flynn (Tesař, Dvořák). Rozhodčí: Šťovíček - Nidl, Krivák. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 121. Střely na branku: 37:35.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka