Letci hledají vítěznou formu i po tripu
pátek 09. ledna 2015

Ostrava s Havířovem byly nad síly starších dorostenců

Další dvojzápas odehráli starší dorostenci Letňan na daleké Moravě. V pátečním utkání byli soupeři ostrovské Porubě a o den později je čekal souboj s mužstvem Havířova. Obě střetnutí mohla pražský tým posunout na dosah nejlepší čtyřky, ale Letci nakonec vyšli bodově úplně naprázdno. Po dalším ztraceném vedení a prohraném zápase 5:6 s Porubou nezbyly v Havířově síly na lepší výsledek než 1:4.

První představení čekalo svěřence trenéra Antoše v Ostravě na ledě Poruby. Místní klub stále potřeboval bodovat, aby se udržel v nejvyšší soutěži, zatímco boj o nejlepší čtyřku se jich netýkal tolik jako Letňanských.

Utkání začalo přeci jen lépe pro domácí, kteří během osmi minut měli slibný dvougólový náskok. Poté však přišla chvíle Václava Burdy, který vstřelil do první pauzy čistý hattrick. Na dokončení obratu se přesnou trefou podílel i Pařík a Kučera.

Kdo by to byl řekl, že po vedení o tři branky nebudou starší dorostenci brát ani bod... Jenže v dalším průběhu stříleli branky už jen domácí a dokonale duel otočili. "Po vedení v první třetině asi nastalo u hráčů uspokojení. Tohle máme už několikátý zápas za sebou a nedaří se nám to zvládnout," postěžoval si Antoš.

Starším dorostencům se v poslední době nedaří a je na čase hledat příčinu.
 "Co hrajeme o záchranu, hrajeme čím dál tím hůř. Máme sice v sestavě reprezentanta Burdu, ale není to jen o něm. Špatně bráníme, nedáváme tomu, co je potřeba, a ve finále to gólmani nevytrhnou," tvrdí Antoš volající po návratu předchozí formy.

Jeho hoši mohli své zaváhání napravit hned druhý den na ledě Havířova. Mužstvo domácích má přitom velmi nadějnou šanci na účast v play off. Jeho forma se projevovala hned od začátku utkání, a než se Letňany vzpamatovaly, bylo po první třetině, kterou ovládli domácí v poměru 2:0.

Hosté svůj výkon v dalších třetinách zvedli, ale Havířovu se podařilo přidat další dvě branky. Za hosty se prosadil jen Chalupa.

"V poslední době se trápíme. V Porubě jsme hráli špatně, tady jsme výkon chtěli zlepšit. V první třetině se nám to moc nevedlo. Ve druhé části už to bylo o něco lepší,“ zhodnotil Antoš výkon svých svěřenců.

Havířov byl příliš silným soupeřem a Letcům zkomplikoval situaci. "
Havířov je silný soupeř a hraje navíc o play off. Hrál dobře a dnes jsme na něj neměli," uznal hlavní trenér sílu soupeře.

Další pokračování soutěže slibuje možné napravení. Starší dorostenci se nyní čtyřikrát představí v domácí hale. Během příštího týdne budou zbrojit na Písek a České Budějovice. 

Poruba Ostrava - HC Letci 6:5 (2:5, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Stach (Csabala, Žídek), 8. Horváth (Dohnal), 29. Horváth (Dohnal, Nardelli), 37. Nardelli (Šustala, Malát), 40. Nardelli, 55. Dohnal (Csabala) - 12. Pařík (Horák), 14. Burda (Katrinák, Pařík), 17. Burda (Chalupa), 17. Kučera (Řepík), 20. Burda (Horák, Katriňák). Rozhodčí: Jeřábek - Rajnoch, Stonavský. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 29:33.

Havířov - HC Letci 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Moravčík, Kiss), 19. Peterka, 24. Spálovský (Moravčík), 49. Macuh (Stružík, Langer) - 40. Chalupa. Rozhodčí: Koliba - Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 101.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka