Boj s lídrem tabulky přinesl cenný bod
čtvrtek 08. ledna 2015

Mladší dorostenci přišli o skalp Jihlavy až v nájezdech

Mladí Letci odcestovali na další zápasovou štaci až na Vysočinu, kde v dalším kole nadstavby ELIOD extraligy museli čelit dobře připravenému celku Jihlavy. Napravit zaváhání z Kolína se jim podařilo pouze částečně, jelikož úspěšnějšími v samostatných nájezdech byli domácí. Ti tak prodloužili sérii, kdy se jim podařilo bodovat i ve dvanáctém zápase v řadě. Letňanům končí venkovní program.

Horácký zimní stadion Dukly Jihlava byl v pořadí čtvrtou venkovní zastávkou mladších dorostenců po cestě za úspěchem v nadstavbě skupiny o udržení.

Svěřence Tomáše Blažka čekala náročná bitva o důležité body, které mohly napovědět o dalším průběhu sezony. Do vyřazovací části totiž postupuje pouze jediný celek.

Vyrovnaný duel, kde se ve vedení vystřídala obě mužstva, musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hráči domácího celku. Nutno dodat, že se rozhodlo až v šesté sérii z hole Josefa Vrátného.

"Myslím si, že první třetina byla asi nejvyrovnanější. Ve druhé a třetí části jsme tahali za kratší konec, takže jsme za bod rádi, že se nám jej tady podařilo ubránit. Dukla byla dnes o chloupek lepší a nájezdy si zasloužila vyhrát," sdělil po zápase kouč Blažek.

Dnes to vítězství bohužel znovu není, ale získaný bod na ledě prvního celku může znamenat značnou vzpruhu po nevydařeném zápase v Kolíně.

"Bohužel se potýkáme s koncovkou, nějak nám to nejde, ať už normálně nebo při nájezdech, a i když gólman chytá dobře, tak nejsme schopni proměňovat nájezdy," na závěr konstatoval hlavní trenér Letňan.

V dalším utkání se mladí dorostenci konečně představí doma, jejím soupeřem tentokrát bude celek z Mladé Boleslavi. Vydaří se Letcům vstup do nového roku alespoň na vlastním ledě?

Jihlava - HC Letci 3:2sn (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Vala (Slabý, Hrbatý), 32. Jindra (Strnad, Havelka), rozh. náj, Vrátný - 10. Rousek (Kučera, Sklenář), 23. Kocík (Lytvynov). Rozhodčí: Polák - Kuřítko, Šťastná. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 98. Střely na branku: 45:30.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka