Po prohře s Jihlavou přišel skalp Boleslavi
neděle 14. prosince 2014

Mladší dorost nebyl produktivní. Pak nasázel sedm gólů

Už 23 soutěžních zápasů odehráli v letošní sezoně mladší dorostenci Letňan. V neděli se jim podruhé povedlo vstřelit sedm branek v jednom utkání. Letci porazili Mladou Boleslav 7:3 a odčinili čtvrteční porážku 2:3 po samostatných nájezdech s Jihlavou. "Stále doplácíme na naši slabou produktivitu," připomíná trenér Tomáš Blažek. S poslední bitvou ale musel být nadmíru spokojen.

Jeho mužstvo sice prohrávalo už ve druhé minutě, ale z nepovedeného začátku se rychle oklepalo a do první přestávky si vypracovalo dvoubrankový náskok. "Dnes si kluci plnili to, co měli, a zaslouženě vyhráli," chválil kouč Blažek.

Podle jeho slov to nebylo jednoduché utkání. "Ten výsledkový rozdíl neodpovídá průběhu. Těší mě, že jsme si hlavně dokráčeli pro vítězství, když se nám nepovedlo dotáhnout do vítězného konce čtvrteční zápas. Ani jeden nebyl pro nás jednoduchý."

Letci možná budou v nadstavbě bojovat do poslední chvíle o play off. Extraligová tabulka je vyrovnaná a počítat se bude každý vydřený bod. Proto ještě nyní mrzí porážka s Jihlavou, která je pro Letňany velkým soupeřem.

Rozhodly o ní samostatné nájezdy, v nichž Letci nedokázali vstřelit ani gól. "Těch nájezdů se jela spousta, ale když nedokážeme proměnit ani jeden..." povzdychl si Blažek.

"Bylo to bojovné utkání z obou stran, jenže nás vychytal jejich brankář. Srazila nás koncovka," vrátil se krátce k minulému týdnu. "Jsem rád, že jsme to v neděli zvládli. Potřebujeme co nejvíce bodů."

Mladá Boleslav - HC Letci 3:7 (1:3, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Dvořák (Jeník, Křížek), 37. Duda (Zich, Hrachovec), 47. Karli (Tesař) - 3. Bouřil (Danov), 10. Sklenář (Kučera), 17. Fabiánek (Danov), 36. Danov (Lytvynov), 38. Kott (Kučera, Sklenář), 43. Štěbeták (Nedorost), 56. Kučera (Gebell, Prebsl). Rozhodčí: Švejda - Řídka, Mašek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 32:23.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka