Letňanské áčko se dál veze na vítězné vlně
pondělí 08. prosince 2014

Muži prodloužili sérii vítězství na sedm. Kdo je zastaví?

Muži v letošní sezoně potvrzují svoji dominanci. Už před jejím začátkem byli pasováni do role favorita, kterou zatím naplňují zápas od zápasu. Nic na tom nezměnily ani Louny, které se sice zuby nehty držely, ovšem na víc než srovnání v první třetině se nezmohly. Letci mají po dvanácti odehraných duelech skóre 96:29 a o první místo si to téměř jistě znovu rozdají s pražskou Hvězdou.

Letňanští potvrzují svoji suverenitu. Tentokrát to odnesly Louny, které i přes slušný výkon vysoko prohrály. Domácí hokejisté ještě v první třetině dali svému soupeři šanci, když se mu podařilo vyrovnat na 3:3. Další dvě dějství však jasně patřila svěřencům trenéra Doutnáče, čemuž odpovídal i konečný výsledek 11:4.

"Bez ohledu na něj určitě přijel kvalitní soupeř, přestože to tak podle skóre nevypadá. Byl to jeden z našich nejlepších výkonů, byť okořeněný spoustou trestů, šarvátek a bitek. Za stavu 3:3 jsme si šli pro vítězství, byl to hezký hokej," řekl uznale Jan Doutnáč.

V první třetině měli Letci slibné vedení o dvě branky, nicméně několika vlastními chybami o náskok přišli. "My jsme vedli 2:0 a 3:1 a měli jsme taktiku držet se zpátky, napadat jejich rozehrávku. Ty dva góly jsme jim spíš věnovali, bylo to po individuálních chybách. Na druhou stranu to tak bylo celý zápas, chviličku oni, pak zase my," popisoval kouč pasáž zápasu, kdy jeho tým ztratil slibné vedení.

Utkání podle něj mělo vysoký náboj, což se projevovalo nejen na skóre, ale i na trestných minutách. "Později jsme zvýšili důraz u nich ve třetině, aby se jim hůř vyhazovalo kotouč," líčil Doutnáč.

"Bylo to jedno z utkání, které bylo o gólech, a my jsme za stavu 3:3 dali dvě rychlé branky. Zápas se tím zlomil, začalo se to strkat a prát. My jsme k těm potyčkám přidávali i ty góly a soupeře navíc v závěru docházely síly."

Z trenérova hlasu byla zřetelná spokojenost, kterou může mít nejen ze zápasu s Lounami, ale také z celého průběhu sezony. "Bylo to dobré, mně se to líbilo," dodal na závěr.

HC Letci - Louny 11:4 (3:3, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 5. Štěpán (Šramota), 8. Valder (Horáček, Krňanský), 11. Kotyra (Bílek), 25. Horáček (Kadaně), 27. Štěpán (Mišner), 31. Mrázek (Krňanský, Valder), 36. Kadaně (Valder), 41. Šramota (Zima, Mišner), 50. Kadaně (Valder), 51. Mišner, 52. Valder (Horáček, Chvojka) - 9. Veselák (Prokeš), 12. Kaplan, 19. Dalecký (Kaplan), 35. M. Dittrich (Kolčava).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka